Antena Meniu Search
x

Zelenski recunoaşte că armata are dificultăţi în contrafensivă. "Suntem obosiţi şi noi, sunt obosiţi şi ei, există teamă"

Război în Ucraina. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a admis, marţi, că este "dificilă" contraofensiva din sud-estul ţării, dar susţine că, deşi nu au suficiente echipamente, forţele militare ucrainene deţin iniţiativa, pe fondul scepticismului unor oficiali occidentali.

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 22:34

Zelenski: "Contraofensiva este dificilă. Dar iniţiativa este a forţelor militare ucrainene"
Zelenski: "Contraofensiva este dificilă. Dar iniţiativa este a forţelor militare ucrainene" - Profimedia Images

"Contraofensiva este dificilă, probabil este mai lentă decât ne-am dori. Dar iniţiativa este a forţelor militare ucrainene", afirmă Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

"Este într-adevăr dificil să lupţi atât de mult timp. Este dificil, când ne confruntăm cu lipsa anumitor arme. Totul este foarte dificil, pentru că este război. Este dificil pentru noi, dar este dificil şi pentru ruşi. Suntem obosiţi şi noi, sunt obosiţi şi ei, există teamă. Rusia, spre deosebire de noi, poate pune capăt acestui război foarte rapid, fără victime care nu sunt necesare, prin retragerea de pe teritoriul nostru. Ucraina nu va continua războiul pe teritoriul Federaţiei Ruse. Nu acesta este scopul nostru. Noi ne eliberăm teritoriile. Aceasta este diferenţa. Ei au teritoriu pe care să se replieze, nu noi", a subliniat Zelenski, arată Mediafax.

Oficialii occidentali au exprimat scepticism privind eficienţa contraofensivei Ucrainei

Mai mulţi oficiali occidentali, în principal din Statele Unite, au exprimat scepticism privind eficienţa contraofensivei Ucrainei, aflată în curs deja de câteva săptămâni. Oficiali citaţi de postul de televiziune CNN sunt sceptici că armata ucraineană are capacitatea de a recăpăta controlul asupra teritoriilor din sud-estul Ucrainei ocupate de armata rusă. "Rămâne să vedem în următoarele câteva săptămâni dacă există vreo şansă de a face anumite progrese. Dar cred că este extrem de improbabil ca ucrainenii să înregistreze progrese care să modifice balanţa conflictului", a afirmat un diplomat occidental, sub protecţia anonimatului.

"Evaluările noastre sunt sumbre şi ne amintesc de provocările cu care se confruntă. Aceasta este cea mai dificilă perioadă a războiului", a declarat congresmanul democrat american Mike Quigley.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Zelenski recunoaşte că armata are dificultăţi în contrafensivă. "Suntem obosiţi şi noi, sunt obosiţi şi ei, există teamă"