Antena Meniu Search
x

Ziua Morților, sărbătorită în Mexic! Parada a fost dedicată victimelor cutremurului de pe 19 septembrie

Zeci de mii de oameni costumaţi ca de carnaval şi-au adus aminte de victimele cutremurului care a îndoliat Mexicul la începutul acestei toamne.

Vezi și

Paradă plin de veselie şi de tradiţii străvechi în Mexic pentru cei trecuţi în nefiinţă. Zeci de mii de oameni costumaţi ca de carnaval şi-au adus aminte de victimele cutremurului care a îndoliat Mexicul la începutul acestei toamne. Şi le-au omagiat în stilul propriu.

Care alegorice, marionete viu colorate şi oameni costumaţi în schelete - aşa au ales mexicanii să celebreze Ziua Morţilor, în capitala ţării. 

Inspirată din seria cinematografică James Bond, parada din Ciudad de Mexico a fost dedicată victimelor cutremurului de pe 19 septembrie. Şi echipelor de salvatori. 

Ziua Morţilor este marcată în calendarul catolic pe 2 noiembrie. Se spune că în această zi, sufletele celor decedaţi se întorc în lumea celor vii. Mexicanii construiesc altare pe care aşază lumânări şi fotografiile rudelor pierdute. Apoi împart mâncare în amintirea celor care i-au însoțit pe drumul vieții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ziua Morților, sărbătorită în Mexic! Parada a fost dedicată victimelor cutremurului de pe 19 septembrie