Antena Meniu Search
x

Articol susținut de Medlife Dr. Nectara Mitroi, dermatolog MedLife: „Procesul de îmbătrânire este continuu, nu putem să ținem timpul în loc. Iar o cremă nu va face niciodată ceea ce face un dispozitiv laser”

Nu știi ce să porți ca să întâmpini primăvara cât mai frumos? Ce-ai zice de… încrederea în propria persoană?! Și pentru că știu cât de dificil este de obținut atunci când nu suntem mulțumite de modul în care arătăm, medicii buni de la MedLife ne sunt alături cu proceduri revoluționare, care să ne ajute să redevenim încrezătoare și optimiste.

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 16:14

Vorbim despre îngrijirea principalului nostru „veșmânt”: pielea. Cel mai mare organ al corpului și primul care intră în contact cu mediul înconjurător, aceasta este și cea mai sensibilă la factorii externi. Ori, știm cu toții, cel mai dăunător dintre aceștia este soarele, ale cărui efecte devin din ce în ce mai puternice pe măsură ce stratul de ozon se subțiază. Astfel, razele ultraviolete de tip A și B care ajung la noi provoacă nu doar arsuri solare, ci și îmbătrânirea accelerată. Aceasta se caracterizează prin apariția petelor pigmentare, vaselor de sânge dilatate, a ridurilor fine și prin deshidratarea pielii. Iar persoanele cu tenul deschis la culoare sunt și cele mai predispuse fenomenului de fotoîmbătrânire, întrucât sunt mai puțin rezistente la acțiunea razelor ultraviolete.

Medicii buni vin însă în întâmpinarea fenomenului cu vești, sfaturi și proceduri care pot diminua serios și chiar elimina efectele fotoîmbătrânirii, atât timp cât sunt respectate și utilizate corect. Iar una dintre procedurile cu efecte vizibile, concrete și pe termen lung sunt terapiile cu laser:

„O cremă nu va face niciodată ceea ce face un dispozitiv laser, pentru că dispozitivele laser sunt focusate pe stimularea sintezei de colagen și procesul este net superior față de cel al folosirii unei creme. Crema pătrunde doar în stratul de suprafață al pielii, nu are puterea să ajute la o sinteză de colagen atât de importantă pe cât o face un laser care are o penetranță mult mai mare în piele. Desigur că se pot combina cele două metode de tratament, ele nu se exclud reciproc. Pacienții care efectuează un tratament laser vor trebui să folosească și acasă ceva care să susțină acest efect de stimulare de colagen pe care îl induce procedura: produse pe bază de retinoizi, vitamina C, antioxidanți, acid hialuronic”, explică dr. Nectara Mitroi, medic primar dermatovenerologie MedLife.

Tehnologie revoluționară și echipamente de ultimă generație

În sistemul medical există două tipuri de instrumente folosite de specialiști pentru revigorarea tenurilor afectate atât de fotoîmbătrânire, cât și de alte afecțiuni, precum cicatricile rămase în urma acneei sau a varicelei:

  1. laserele Frax și CO2 sunt folosite pentru stimularea sintezei de colagen la persoanele cu riduri fine, piele lipsită de fermitate și pori dilatați sunt folosite;
  2.  lumină intens pulsată (IPL) este folosită pentru tratarea petelor pigmentare provocate de soare și a vaselor de sânge dilatate.

„Tratamentele sunt individualizate și, în funcție și de preferințele pacientului, vom alege împreună cea mai bună variantă. Deci alegem capătul de lumină intens pulsată și în funcție de fototipul pacientului, tipul de piele, și în funcție de leziunile pe care le avem de tratat”, precizează dr. Mitroi.

Cele mai inovatoare terapii cu laser disponibile la nivel mondial sunt acum disponibile pacienților români în clinicile DermaLife din țară. Medicii din cadrul rețelei au aprofundat recent diverse tehnici de abordare a cazurilor complexe cu ajutorul uneia dintre cele mai moderne și eficiente platforme laser existente la ora actuală în lume: platforma Nordlys, de la Candela - cel mai mare producător de lasere din lume. Cursul a fost susținut de Prof. Firas Al-Niaimi, unul dintre cei mai cunoscuți și experimentați profesori în dermatologie laser din întreaga lume, multiplu premiat și recunoscut pentru activitatea sa științifică:

„Toate aceste tratamente și protocoale pe care le-au aprofundat medicii români vor aduce pacienților beneficiul de a obține rezultate mai bune, mai rapide și, cel mai important, mai sigure”, asigură Prof. Al-Niaimi.

Îmbătrânirea este un fenomen continuu. La fel trebuie să fie și tratamentul

Durata unui tratament cu dispozitiv laser este de minimum 3-4 ședințe, efectuate cu frecvență lunară. Ce trebuie să înțeleagă însă pacienții - spun specialiștii - este că procesul de fotoîmbătrânire se produce gradual și apare în urma unor expuneri cumulative la soare. Cu alte cuvinte, celulele pielii au memorie, iar leziunile, care se produc în timp, pot apărea și ulterior tratamentului. Cum ar fi pistruii:

Procesul de îmbătrânire este continuu, nu putem să ținem timpul în loc. Faptul că facem un calup de tratament prin care îmbunătățim lucrurile nu înseamnă că pielea nu va mai îmbătrâni. Din fericire, astăzi avem la dispoziție tehnologii performante, cum este platforma Nordlys, cu care putem să tratăm toate aceste urme pe care le lasă radiațiile ultraviolete la nivelul pielii noastre și putem să redăm pielii sănătatea și frumusețea pe care le-a pierdut”, ne liniștește dr. Mitroi.

Centrul de Excelență DermaLife din București este unul dintre puținele din România unde pacienții pot beneficia de tratamente cu laserul Nordlys. Integrând patru tehnologii distincte, platforma este prima alegere în tratarea unor afecțiuni multiple: rozacee, acnee, cicatrici, leziuni vasculare și pigmentare. Rejuvenare facială, fotorejuvenare, tratarea ridurilor și epilarea definitivă sunt iarăși domenii în care Nordlys excelează.

Specialiștii ne reamintesc însă că, oricâte minuni ar face ei în cabinet, efectul final și, mai ales, menținerea sa pe termen cât mai lung ține și de noi. Dr. Nectara Mitroi explică:

„Nu există un singur tip de tratament pe care să-l putem folosi pentru ca pielea noastră să arate mai bine, întotdeauna e nevoie de terapii combinate. Regimul de viață echilibrat, folosirea de creme de fotoprotecție, care sunt cele mai bune creme antirid, folosirea de produse speciale pentru fiecare categorie de vârstă, combinat cu terapiile laser, cu proceduri de mezoterapie - toate vor ajuta ca pielea noastră să arate, într-un final, mai bine”.

Pălăria și ochelarii de soare sunt iarăși scuturi bune de protecție în fața fotoîmbătrânirii.

***

Acest articol este susținut de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, și își propune să fie o sursă de informare și inspirație pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură și ne motivează să oferim soluții medicale la cele mai înalte standarde.

Indiferent de specialitate, la MedLife găsești oricând medici buni, a căror expertiză este completată de cele mai avansate tehnologii din domeniul medical și o infrastructură modernă, asigurând o îngrijire personalizată fiecărui pacient.

Află mai multe detalii despre toate serviciile pe www.medlife.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Facem România Bine » Dr. Nectara Mitroi, dermatolog MedLife: „Procesul de îmbătrânire este continuu, nu putem să ținem timpul în loc. Iar o cremă nu va face niciodată ceea ce face un dispozitiv laser”