Antena Meniu Search
x

Video Angajații CFR acuză că-și riscă viața împreună cu călătorii, în trenurile vechi de 60 de ani. ”Cablajul ala cât să țină”

Pericol maxim pe calea ferată! Două locomotive au luat azi foc şi sute de oameni au văzut moartea cu ochii. Ambele trenuri mergeau spre Timişoara când au izbucnit flăcările. Din fericire, pasagerii nu au fost răniţi. Mecanicii se plâng că îşi riscă vieţile în garniturile vechi de peste şase decenii, iar sindicaliştii acuză conducerea CFR că le recondiţionează de ochii lumii deşi ar trebui duse la fier vechi.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 19:47

Vezi și

Încă nu se luminase de ziuă când a început să ardă locomotiva trenului care face legătura între Arad şi Timişoara. Garnitura cu 30 de navetişti abia se depărtase 15 kilometri de Arad şi nu mai avea mult până la Şag, următoarea haltă.

Călătorii au simţit fumul înecăcios şi apoi au văzut şi flăcările. Din fericire, focul nu a apucat să se extindă la cele două vagoane. Mecanicul a reuşit să le desprină rapid şi toţi călătorii au scăpat nevătămaţi.

Locomotiva a rămas pe loc, înghiţită de flăcările tot mai mari alimentate de cei 27 de mii de volţi ai reţelei de înaltă tensiune.

Incendiul care a cuprins locomotiva a fost stins în patru ore

Pe acelaşi subiect

Locotenent colonel George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad: ”În momentul sosirii echipajelor de intervenție, un echipaj al detașamentului Arad și două ale serviciilor voluntare Vinga și Sagu, incendiul se manifesta violent la partea din fata a locomotivei”.

Abia după ce a fost decuplată de la curent au putut interveni: patru ore s-au luptat cu focul. După ce a văzut moartea cu ochii, mecanicului locomotivei i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit. Ultima revizie generală fusese făcută în 2010.

Angajaţii sunt conştienţi de pericolul cu care se confruntă zi de zi, alături de călători. Mecanic: ”Find electrica, un scurt imediat se face. Și cablajul ala cât să țina, sunt 2000 de amperi”. 

Iulia Pop, reporter Observator: ”In mizerie, căldura și în garnituri extrem de vechi. Așa circulă navetiștii în județul Timis iar astfel de trenuri se găsesc în toată țara. De multe ori consituie un real pericol”.

Rodrigo Maxim, sindicat CFR: ”De peste 40 de ani e vechimea medie la locomotivele CFR Calatori. Din 2011, adica de 10 ani, nu s-a mai investit absolut nimic în locomotive, automotoare și rame electrice. Practic, vedem acum că în fiecare zi se defectează câte o locomotivă sau ia foc”.

Trafic feroviar dat peste cap din cauza locomotivelor defecte

La începutul lunii august, un incendiu a izbucnit la locomotiva trenului de călători care circulă pe ruta București-Pitești, în care erau 80 de persoane. După fiecare astfel de incident, traficul feroviar a fost dat peste cap. Rapidul Viena - Bucuresti a rămas chiar în câmp.

Călător: ”Ni s-a spus ca a ars locomotiva si acum trebuie sa asteptam sa o cupleze pe cealalta si sa plecam”.

Nici după trei ore nu plecase trenul. Pasagerii au fost furioşi pentru că nimeni nu le-a adus o sticlă cu apă.

Supărat ca stă de ore bune în camp, unul dintre călători s-a cocoţat pe vagon.

Trenul plecat aseară din Viena ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti în jurul orei 17. Nu şi-a respectat graficul şi nici alte garnituri, care au ajuns la destinaţie cu întârzieri chiar şi de 300 de minute.

În jurul orei 17, şi locomotiva trenulului care a plecat azi-noapte de la Iași cu destinația Timișoara a luat foc în mers. Și a oprit în câmp, la 80 de kilometri de Oradea.

Și-n timp ce pompierii se chinuiau să stingă flăcările, călătorii au coborât din vagoane și s-au așezat pe iarbă. Resemnați că nici de data asta n-au avut parte de "drum bun", aşa cum urează, înainte de fiecare călătorie, CFR-ul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Angajații CFR acuză că-și riscă viața împreună cu călătorii, în trenurile vechi de 60 de ani. ”Cablajul ala cât să țină”