Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Martorii accidentului de la Țăndărei, alungați de șoferul TIR-ului cu azotat: ”Şi bubuie rău? Murim sau ce?”

Pericol uriaş de explozie pe un drum naţional din România! Un TIR încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe şosea, după un accident cu o dubă. Mai mulţi oameni erau în zonă la momentul accidentului şi au fost avertizaţi de pericol chiar de şoferul TIR-ului, care a fugit pe câmp de teamă că autocamionul va exploda. Martorii s-au temut că tragedia de la Mihăileşti de acum 18 ani s-ar putea repeta.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.02.2022, 19:18

Vezi și

”Fugiţi că e azot!”. Tirul plecase din Portul Midia şi trebuia să ajungă cu încărcătura de azotat în Brăila. Şoferul de 45 de ani era de o oră şi jumătate pe drum, la ieşirea din oraşul Ţăndărei când s-a trezit cu o dubă în faţă, pe contrasens. A încercat să evite impactul şi s-a răsturnat.

Bogdan Dinu, reporter Observator: ”Camionul era încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu, o substanța periculoasă folosită pentru producerea de îngrășăminte chimice. Specialiștii sosiți la faţa locului spun că în cazul în care sacii s-ar fi rupt şi pulberea ar fi ajuns pe şosea, riscul unei explozii ar fi fost iminent”.

Accidentul le-a amintit oamenilor de tragedia cu 18 morți din Mihăilești, din 2004

Conştient de pericol, şoferul TIR-ului a fugit în câmp şi a strigat către cei care i-au sărit în ajutor să se adăpostească. Imediat oamenii s-au gândit la explozia de la Mihăileşti de acum 18 ani. Un martor a povestit pentru Observator clipele de groază.

Pe acelaşi subiect

Șoferul TIR-ului: ”Fugiţi că e azot!”

Martori: ”Ce e ăla? Dar e ce ăla, mă? Ce se poate întâmpla?”

Martori: ”Poate să bubuie ăla!”

Martori: ”Băi, eşti nebun!”

Martori: ”E ca la Mihăileşti!”

Martori: ”Şi bubuie rău? Murim sau ce?”

Toni Cristian Popescu, martor (prin telefon): ”Noi ne-am dus spre el ca să-l ajutăm și ne-a zis să fugim de acolo că-i azot și poate să bubuie”.

Oameni evacuați dintr-un restaurant din apropierea accidentului

Trei echipaje de salvatori au ajuns la locul accidentului, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie în cazul accidentelor chimice şi o ambulanţă. Zona a fost izolată şi 12 oameni de la un restaurant din apropiere au fost evacuaţi.

Ani Cercel, ISU Ialomiţa: ”Nu sunt scurgeri de combustibil la locul evenimentului și nu există pericolul unei explozii”.

Doar unul dintre şoferi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Toni Cristian Popescu, martor (prin telefon): ”Cel care era în mașina albastră avea piciorul rupt. După, ne-am urcat în mașină și am plecat de acolo, dacă a zis că poate bubuie. Am fugit, toate mașinile am plecat de acolo”.

Un alt TIR cu azotat de amoniu a luat foc în mers, pe DN61

Este al doilea TIR încărcat cu azotat implicat într-un accident în această săptămână. Acum trei zile, un autocamion a luat foc în mers pe DN61. Nimeni nu a fost rănit.

Azotatul de amoniu a produs unul dintre cele mai grave accidente din istoria României. În 2004, au autocamion care transporta 20 de tone din substanţa periculoasă a explodat. 18 oameni au murit, printre care şi doi jurnalişti Antena 1, şi alţi 13 au fost grav răniţi.

Explozia a fost atât de puternică încât în urma ei a rămas un crater de aproape 7 metri adâncime şi un diametru de 21 de metri.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Martorii accidentului de la Țăndărei, alungați de șoferul TIR-ului cu azotat: ”Şi bubuie rău? Murim sau ce?”