Antena Meniu Search
x

Video Azilele groazei. "Uitaţi cum l-a scos, ca un câine". Cu ochii în lacrimi, unchiul bărbatului a văzut în echipa Observator o urmă de speranță pentru nepotul său

Azilele groazei. În ziua celor 5 mii de controale cerute de premier, un alt caz revoltător a ieşit la iveală în epopeea căminelor groazei. 11 persoane vulnerabile dintr-un centru din Voluntari au fost mutate, în două clădiri aflate în construcţie, din Tunari, pentru a nu fi identificate de autorităţi. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.07.2023, 13:40

Vezi și

Povestea a început în urmă cu o săptămână. În urma unor verificări, centrul din Voluntari, unde erau cazaţi iniţial oamenii a fost închis, pentru că nu avea licenţă de funcţionare. A fost momentul în care cei 11 pacienţi au fost relocaţi... în mijlocul câmpului, în două case care... nu au utilităţi. 

Uitaţi cum l-a scos, ca un câine

Cazul ne-a fost semnalat pe Fii Observator de unchiul unuia dintre tinerii cu dizabilităţi cazaţi în căminul din Voluntari, care nu işi mai găsise ruda. După ce ne-a cerut ajutorul, bărbatul însoţit de reporterii noştri a mers în Tunari, acolo unde a fost relocat tânărul, împreună cu ceilalţi 10 bolnavi. Colegii noştri au fost cei care au sesizat imediat şi poliţia. Şi vă reamintim- sunt imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Este o întreagă desfăşurare de forţe aici. Vorbim despre două case în construcţii, care se află undeva în mijlocul câmpului, în Tunari. Au venit aici, la faţa locului maşini de poliţie, salvări, maşini de la SMURD, maşini de pompieri pentru a transporta persoanele care au fost găsite aici, către centre sigure. 

Pe acelaşi subiect

Totul a ieşit la iveală în urma unei sesizări primite pe pe Fii Observator. Un aparţinător ne-a cerut disperat ajutorul pentru că nu îşi mai găsea nepotul cu dizabilităţi, cazat iniţial într-un centru din Pipera. 

Marius Puiu, unchi: L-au repartizat aici. Prima oară nu au vrut să-mi spună unde e, am insistat că chem poliția și până la urmă mi-au dat locaţia asta. Am venit aici prima oară, era poarta închisă și am plecat, am zis că nu se poate să fie aici.

Angajată: A fost la noi la cămin, la Pipera. Când s-a desfiinţat căminul acum patru sau cinci zile am sunat toate familiile să vină să-i ia. Pe dânsul n-a binevoit să vină să-l ia. 

Marius Puiu, unchi: Uitaţi cum l-a scos, ca un câine. Aşa l-a luat şi de acolo, la fel.

Cu ochii în lacrimi, unchiul bărbatului a văzut în echipa Observator o urmă de speranță pentru nepotul său. Iar ca el au fost şi cei care au locuit în casele groazei. 

"Cine i-a trimis acolo, i-a trimis să îi ascundă", a declarat şeful DSU Raed Arafat la Antena 3 CNN imediat după ce reporterii Observator au găsit bolnavii din casa izolată în câmp. Trei dintre cei 11 pacienţi găsiţi în casele în construcţii din Tunari au fost preluaţi de familie, iar ceilalţi au fost daţi în grija autorităţilor. Cei 8 şi-ar fi petrecut seara într-un alt cămin din Snagov, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie duşi la spital pentru controale medicale mai amănunţite, să se vadă starea lor de sănătate, iar apoi, după caz, aceştia vor fi relocaţi în alte cămine. În prezent, poliţiştii au deschis o anchetă la mai multe centre şi fac controale. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Fii Observator » Azilele groazei. "Uitaţi cum l-a scos, ca un câine". Cu ochii în lacrimi, unchiul bărbatului a văzut în echipa Observator o urmă de speranță pentru nepotul său