Antena Meniu Search
x

Video Sat din judeţul Olt, împotmolit în noroi. Autorităţile ridică din umeri

Veşnicia s-a născut la sat. Dar, pe uliţele satelor uitate de lume, singurele care par veşnice sunt neajunsurile, sărăcia şi o viaţă de chin. Cea mai mare frică a oamenilor din satele rupte de lume este să nu se îmbolnăvească, pentru că nu ar avea nicio şansă de a fi salvaţi. La fiecare ploaie, ambulanţele rămân împotmolite pe drum.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 26.03.2021, 17:11

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Este imaginea unei Românii greu de urnit. Acea Românie pe care politicienii se laudă că au scos-o din noroaie, dar în care realitatea îi contrazice în fiecare zi. 

Felicia Mihalache - localnică: Dacă era groapă cum să mai meargă.

Reporter: Cât aţi împins la ea?

Felicia Mihalache - localnică: Păi eu ştiu oamenii ăia cât or fi împins? Ore în şir.

Pe acelaşi subiect

La Bucinişu, un sat aflat la 20 de kilometri de Caracal şi la 60 de kilometri de Slatina, mori cu zile. Bărbatul pentru care a fost chemată Salvarea a murit. Tot ce au mai putut face medicii, ajunşi după ore bune, a fost să constate decesul. Localnicii sunt resemnaţi în faţa sorţii care depinde de o fâşie de asfalt. 

Localnic: Uite, acolo rămâneţi! Uite, dacă treceţi un pic încolo aţi rămas cu maşina! Este nămol. Asfalt, da, au promis că o să vină, o să bage şi gazele. Dar când, nu se ştie. Promisiuni.  

Promisiunile şi proiectele făcute în bătaie de joc nu au schimbat cu nimic traiul oamenilor. Aşa că şi speranţele le-au rămas împotmolite. În anul 2007, când a început proiectul de alimentare cu apă, localnicii şi-au zis că, în sfârşit, a ajuns civilizaţia în satul lor. 

Localnic: Nu este de astă toamnă. Am auzit că s-a cheltuit un milion şi ceva de euro pe ceva care nu e bun. 

Reporter: Şi de unde beţi apă acum, tot din puţurile dumneavoastră?

Localnic: Din puţurile noastre, din puţurile noastre.

Reprezentanţii primăriei găsesc tot felul de scuze

La primărie, scuzele se ţin lanţ: comuna a fost vitregită de fonduri, bugetul local e prea mic, greaua moştenire.

Reporter: În momentul de faţă e un proiect recepţionat de primărie?                                              Cătălin Lupu - secretar primărie: Aceste detalii nu vi le pot da, am decât 3 luni la primărie. 

Iar drumurile care-i rup de lume sunt şi ele în plan. Încă unul. 

Cătălin Lupu - secretar primărie: Imediat ce vom avea un buget şi imediat ce vom putea acţiona cu utilajele din dotare, această problemă va fi rezolvată. 

Pentru cei aproape 2000 de locuitori din Bucinişu ar fi miracolul vieţii lor.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Sat din judeţul Olt, împotmolit în noroi. Autorităţile ridică din umeri