Antena Meniu Search
x

Video Copilul unei influenceriţe din România, filmat la volanul unei maşini. Reacţia tinerei: "Este o maşină automată"

Copiii la volan, noul trend în online. În goana după like-uri, influencerii sau oricine vrea să atragă atenţia, uită de lege. Fetiţa de şapte ani a Mariei Vigheciu, o tânără cu zeci de mii de like-uri pe Instagram, a fost filmată la volanul maşinii. Inconştienţă, spun specialiştii în siguranţă auto. În cazul unui impact, chiar şi la o viteză foarte mică, copilul ar avea şanse minime de supravieţuire. 

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 19:26

Vezi și

Clipul trimis pe Fii Observator a fost postat chiar de iubitul Mariei Vigheciu. În imagini, se vede cum bărbatul stă pe scaunul şoferului şi o ţine în braţe pe fetiţă. Fără centură sau alte elemente de siguranţă. Maşina e în mers, iar el o ajuta să păstreze direcţia. La un moment dat, îşi ia mâinile de pe volan şi o lasă pe copilă să conducă.  

Maria Vigheciu: Nu este în spaţiul public, hai să delimităm spaţiul public şi spaţiul privat. Şi doi, filmarea aceea este făcută nu pe un drum public este făcută în curte la noi, pe un drum neasfaltat. 

Dan Petre, sociolog: Sunt într-o goană nebună şi disperată de a produce conţinut care este capabil să atragă atenţia celorlalţi. 

Şi goana după atenţie, valută forte în social media, a devenit un adevărat fenomen la nivel naţional. Aproape că nu există săptămână în care să nu apară filmări cu minori la volan, încurajaţi de adulţi mândri. 

Pe acelaşi subiect

Pericole în goana după aprecieri în mediul online

După câteva ore, filmarea Mariei Vigheciu a fost ştearsă, nu înainte să devină virală.

Maria Vigheciu: Sunt şi momente în care partenerul...Ia mâinile de pe volan, aşa e.

ReporterŞi copilul conduce maşina. 

Maria Vigheciu: Da, dar nu conduce maşina, pentru că este o maşină automată. Copilul nu conduce maşina, nu are control asupra maşinii

ReporterCopilul e un copil care ar trebui să stea în scaun special?

Maria Vigheciu: Este o filmare făcută la noi în curte, repet şi tocmai de aceea ne-am permis să facem această glumă.

O glumă care poate costa vieţi. 

Avem în imagini o păpuşă cu o greutate de 5 kilograme. Am pus-o în scaunul auo, fără vreo altă măsură de siguranţă. Iată ce se întâmplă în cazul unui impact la o viteză de 13 kilometri la oră. 

Alice Dona Mitu, expert siguranţă auto: Indiferent de viteză, copilul trebuie transportat întotdeauna asigurat. Din păcate, ăsta e modul prin care copiii mor pe drumurile publice din Romania: în braţe la mami.

Conform legii, copiii mai scunzi de 1 metru şi 35 de cm trebuie transportaţi în scaune speciale. Pe scaunul din dreapta şoferului au voie doar dacă sunt mai înalţi de un metru şi jumătate. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Fii Observator » Copilul unei influenceriţe din România, filmat la volanul unei maşini. Reacţia tinerei: "Este o maşină automată"