Antena Meniu Search
x

Video "Eram ai nimănui, tot aeroportul". Noapte de coşmar pentru românii blocaţi de zăpezile infernale din Turcia şi Grecia. Mărturii din "iadul alb"

Zeci de români au dormit pe jos în aeroportul din Istanbul, după ce Turcia a fost paralizată de o uriaşă furtună de zăpadă. Şi, deşi erau semne că situaţia revine la normal, în seara asta ninge din nou. Iarna a adus haos şi în Grecia, unde sute de maşini sunt în continuare înzăpezite la două zile după ce a nins abundent. Asta deşi în sprijinul sinistraţilor a fost chemată armata. 

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 10:31

Vezi și

"Vrem hotel! Vrem hotel! Vrem hotel!" Timp de două zile, aeroportul Internaţional din Istanbul, unul dintre cele mai mari din Europa, a devenit un uriaş dormitor. Mii de oameni, printre care şi zeci de români, au dormit pe jos, pe benzile de bagaje sau pe băncile din sala de aşteptare. 

Haos la aeroportul din Istanbul. Mărturiile unei românce

"Toată lumea a dormit care cum pe unde a putut, pe banda unde se lăsau bagajele, pe jos ... Peste noapte am stat acolo, pe jos, nu aveam unde. Nu am avut cu cine să vorbim, să întrebăm, nu ni s-a spus absolut nimic, nu ni s-a dat în prima noapte o apă, o pătură, un sandwich, absolut nimic. Eram ai nimănui, tot aeroportul. Erau copii, erau femei însărcinate, erau bebeluşi, erau persoane cu intervenţii", povesteşte Cristina Cristache

Pentru că situaţia nu s-a rezolvat, în aeroport a fost chemată poliţia pentru a le ţine piept turiştilor furioşi. "Nimeni nu ne-a băgat în seamă, mai mult erau deranjaţi: Cum adică ne ducem să îi întrebăm, să le cerem explicaţii, încotro, cum procedăm. Nu aveai unde să îţi faci absolut nimic, la baie era dezastru, la femei nu mai spun ce cozi erau. Categoric o să facem reclamaţie. Dar totuşi nu au fost organizaţi deloc", mai spune românca.

Pe acelaşi subiect

Abia în această dimineaţă o parte dintre zboruri s-au reluat, o situaţie care poate fi însă de scurtă durată. Din această seară ninge din nou. Meteorologii turci au pus sub avertizare de vreme rea toată partea eruopeană a Turciei. O veste cum nu se poate mai proastă şi pentru şoferi, mai ales că sute de maşini sunt în continuare înzăpezite. 

Maşini îngropate sub nămeţi în Grecia

Pe celălalt mal al Mării Egee, paradisul elen este şi el în continuare sub nămeţi. Furtuna Elpida a lovit cu forţă şi aici. Zeci de lămâi şi portocali s-au rupt sub greutatea omătului. Şi, după aproape 48 de ore, sute de maşini sunt în continuare blocate sub nămeţi în Atena, chiar şi după ce armata a fost chemată în sprijinul sinistraţilor.  

"Voi încerca să îmi recuperez maşina, să merg acasă, să ne putem linişti, încă nu ne-am revenit. Este incredibil prin ce am trecut", mărturiseşte un localnic. "Am stat 12 ore în maşină. A fost haos, am luat trenul, ne-a dus la aeroport şi acolo am dormit pe jos", spune un altul. 

În regiunea Attica, şcolile sunt în continuare închise, iar oamenii se plâng că nu pot ajunge la spitale pentru că pe multe şosele nu se poate în continuare circula. "De sâmbătă seara a început, duminică a fost din ce în ce mai rău şi luni, la fel, luni mai rău. S-a circulat foarte greu. Eu am plecat din parcare duminică seara şi abia, abia am ajuns aici la descărcat şi am parcat foarte greu. Accidente nu au fost, dar s-a închis circulaţia. De azi dimineaţă au dat drumul la circulaţie. Astăzi este ok vremea, s-a încălzit afară, este mai bine", arată Mihăilă Ion, într-un mesaj trimis pe Fii Observator. 

În tot haosul, au fost şi greci care au făcut haz de necaz. Un grup de tineri din Atena a profitat din plin de ninsoarea record şi au dansat pe străzi până în zori. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » "Eram ai nimănui, tot aeroportul". Noapte de coşmar pentru românii blocaţi de zăpezile infernale din Turcia şi Grecia. Mărturii din "iadul alb"