Antena Meniu Search
x

Video Îmbolnăviri pe bandă rulantă în Râşnov: Sute de oameni acuză probleme digestive. Localnicii spun că de vină este apa de la robinet

Este alertă în staţiunea Râşnov după ce sute de oameni au început să se simtă dintr-o dată rău. Toţi au aceleaşi simptome digestive. Autorităţile încearcă să afle cauza, după ce localnicii au golit rafturile farmaciilor, în goana după medicamente. Până atunci, le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet.

De Redactia Observator la 22.07.2021, 12:42
Vezi și

''Mama mea are probleme digestive.

Da, toată lumea are. E o problemă generală în Râşnov. 90% din persoanele care au venit azi şi ieri au aceeaşi problemă.''

Tot oraşul Râşnov pare să treacă printr-o epidemie de probleme digestive. În farmacii, toată lumea caută aceleaşi medicamente.

''Cam astea s-au dat, de două zile încoace. 

Pe acelaşi subiect

Din ce cauză?

De la apă. Eu cred că de la apa potabilă. Aşa se zvoneşte.''

''Vin clienţii şi ne spun, la magazin.

Ce?

Că nu se simt ok, nu se simt bine. Ei zic că de la apă că vin şi cumpără apă plată.''

Localnicii spun că de vină este apa de la robinet

În oraşul cu 15.000 de locuitori, cel puţin 200 s-ar fi îmbolnăvit în ultimele zile. Câteva zeci au şi ajuns la spital. Iar oamenii suspectează că situaţia ar fi apărut din cauza apei de la robinet.

''Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă.'' 

''A băut apă de la chiuvetă şi a durut-o burta, a vomat. Aseară am fost la urgenţă cu ea.'' 

dr. Steluța Coțiu, director medical Ambulanța Brașov: Punctul maxim a fost ieri când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase.

Andrea Neculau, director DSP Brașov: Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată.

Societatea de distribuţie a apei susţine că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă. 

Rareş Secărenu, director general societate distribuţie apă: Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet.

DSP a luat din nou probe şi recomandă populaţiei să bea apă îmbuteliată până când află ce s-a întâmplat de fapt. 

dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov: Recomandăm populaţiei să evite apa de robinet, evident să o consume fiartă.

Analizele vor fi gata în trei zile.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Fii Observator » Îmbolnăviri pe bandă rulantă în Râşnov: Sute de oameni acuză probleme digestive. Localnicii spun că de vină este apa de la robinet

Breaking News

Dezvăluire în premieră în războiul din Ucraina. De ce au modificat în secret americanii lansatoarele...

Dezvăluire în premieră în războiul din Ucraina. De ce au modificat în secret americanii lansatoarele HIMARS trimise Kievului