Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tânăra cu "corp de 144 de ani" a murit după ce a împlinit 18 ani. Cu ultimele cuvinte, Ashanti i-a spus mamei: "trebuie să mă laşi să plec"

O tânără cu boala lui "Benjamin Button", care a ajuns să aibă corpul unei persoane de 144 de ani, a murit la câteva săptămâni după ce a împlini 18 ani. Tânăra îmbătrânea 8 ani în fiecare an de viaţă.

de Redactia Observator

la 21.07.2021, 18:04

Ashanti Smith, din West Sussex, Marea Britanie, a murit la finalul săptămânii trecute, după ce a trăit cu sindromul rar Hutchinson-Gilford Progeria, care a făcut ca tânăra să îmbătrânească cu opt ani pentru fiecare an din viaţa ei.

În ciuda faptului că trupul ei avea echivalentul a 144 de ani când a murit, Ashanti a putut să se bucure de împlinirea majoratului, în luna mai, când a ieşit în oraş şi a savurat cocktailul ei favorit. Când a murit, alături de tânără au fost mama ei, Phoebe Louise Smith, tatlă Shaine Wickens, în vârstă de 33 de ani, şi o prietenă de familie. Iar ultimele ei cuvinte au fost către mama ei: "Trebuie să mă laşi să plec".

"Viaţa lui Ashanti a fost o bucurie. Chiar dacă progeria i-a afectat mobilitatea, nu i-a afectat şi restul. Îi plăcea totul la ea. Era deşteaptă şi mereu spunea ce crede. Nu i-a fost inima şi dorinţa ei de a fi. Toată lumea a iubit-o şi adorat-o pe această fată", a spus Phoebe.

Şi-a dorit să fie tratată ca un om normal, până în ziua morţii

Pe acelaşi subiect

Mama ei mai spune că în ciuda bolii, fata era determinată să fie tratată ca orice alt om normal. "Dacă voia ceva de băut se ducea şi îşi lua. Era foarte puternică. Dorinţa ei nu a fost afectată. În mod evident mobilitatea i-a scăzut şi a început să aibă probleme cu inima".

În mod tragic, ziua în care a murit Ashanti a fost una ca oricare alta. "Se plimba cu noi, a mâncat de la KFC, am fost în parc, totul era ok. Apoi deodată totul s-a schimbat, într-o jumătate de oră. Boala i-a provocat artrită, probleme cu inima, care în cele din urmă a cedat. A murit din cauze naturale", a mai povestit mama fetei.

Ashanti era mândră să facă parte din comunitatea LGBT. Tânăra îmbătrânea 8 ani în fiecare an de viaţă, însă i-a trăit pe toţi la maxim, mai spun prietenii, conform DailyMail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Tânăra cu "corp de 144 de ani" a murit după ce a împlinit 18 ani. Cu ultimele cuvinte, Ashanti i-a spus mamei: "trebuie să mă laşi să plec"