Antena Meniu Search
x

Video Incendiu uriaş de vegetaţie în Antalya, staţiunea în care îşi petrec vacanţa sute de români: Afară nu se poate sta, aerul este irespirabil

Mai multe incendii de vegetaţie au izbucnit marţi, în Antalya, Turcia. Pompierii se luptă cu flăcările imense pentru a stinge focul, care s-a răspândit rapid și a ajuns chiar să amenințe hotelurile pline cu turişti.

de Mihaela Uretu

la 28.07.2021, 15:47

Vezi și
  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

De câteva zile, temperaturile au depăşit 40 de grade în zona Manavgat, din Antalya, staţiunea în care sute de români îşi petrec concediul în această perioadă. Se pare că flăcările au ajuns şi aproape de benzinăriile pe de autostrada Antalya Alanya, iar mai multe cartiere au fost evacuate. Localnicii s-au mobilizat cu apă pentru a stinge flăcările, iar autorităţile i-au sfătuit pe turişti să rămână în camerele de hotel. 

Cristian via Fii Observator: Vă scriu de la 15 km de localitatea Side, din Turcia. Incendiul a izbucnit cu o oră în urmă.

Alin via Fii Observator: În Antalya, Manavgat este incendiu de vegetaţie. Am filmat din camera hotelului. Afară nu se poate respira! Ghidul local ne-a spus să rămânem în hotel. Marea majoritate a turiștilor sunt în hotel. Elicopterele se îndreaptă spre locul  în care a izbucnit incendiul. 15 elicopterele și alte câteva avioane survolează cerul. Noi suntem la 15 km de acel loc. Se tot întrerupe și curentul la câteva minute, iar 5 străzi din apropiere sunt evacuate. Am înțeles că flăcările au ajuns aproape de benzinăriile autostrăzii Antalya Alanya.

Incendiu de vegetaţie din sudul Turciei vine după ce marţi a izbucnit un incendiu de vegetaţie în nordul Atenei, la poalele Muntelui Penteli. Vâlvătaia s-a extins rapid şi a fost nevoie de intervenție urgentă a autorităților, care au ajuns la fața locului cu cinci elicoptere cu apă și alte cinci bombardiere pentru a încerca să stingă focul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Incendiu uriaş de vegetaţie în Antalya, staţiunea în care îşi petrec vacanţa sute de români: Afară nu se poate sta, aerul este irespirabil