Antena Meniu Search
x

Incendiu de vegetaţie în nordul Atenei. Mai multe case au fost evacuate, în timp ce pompierii aduc elicopterele pentru stingerea flăcărilor

Un incendiu de pădure a izbucnit marţi, la poalele Muntelui Penteli, la periferia de nord a Atenei. Mai multe locuinţe sunt ameninţate de flăcări după ce incendiul se extinde cu rapiditate din cauza rafalelor puternice de vânt, potrivit pompierilor şi autorităţilor locale.

De Ovidiu Cojocaru la 27.07.2021, 16:55
Incendiu de vegetaţie în Grecia. Mai multe case au fost evacuate
Incendiu de vegetaţie în Grecia. Mai multe case au fost evacuate - Profimedia

Incendiul este incontrolabil”, a anunţat la postul de radio Skai Yannis Kalafatelis, primarul din Dionysos, una dintre localităţile afectate de incendiu, potrivit News.ro. Frontul incendiului se întinde pe ”mai mulţi kilometri”, a anunţat primarul din Penteli, Dimitra Kehaya, tot la postul de radio Skai. Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programele şi a intrat într-o ediţie specială, în direct, din comunele afectate de incendiu de la poalele Muntelui Penteli, devastat frecvent de incendii de pădure.

Unii locuitori şi-au părăsit deja locuinţele

În total 74 de pompieri au fost mobilizaţi, susţinuţi de cinci elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, au anunţat pompierii, care subliniază că vântul sufla cu 38 de kilometri pe oră şi complica operaţiunile. Niciun ordin de evacuare nu a fost emis pentru moment, însă autorităţile au trimis mesaje de alertare pe telefonul mobil prin care-i avertizează pe locuitorii din regiune, cărora le cere ”să fie pregătiţi să urmeze instrucţiuni”.

Uscate din cauza căldurii, pădurile greceşti snt afectate vara de incendii, alimentate de rafale puternice de vânt. În iulie 2018, 102 persoane au murit în oraşul de coastă Mati, în apropiere de Atena, cel mai grav bilanţ al unui incendiu în Grecia. Acest incendiu a pornit de un versant al Muntelui Penteli.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Incendiu de vegetaţie în nordul Atenei. Mai multe case au fost evacuate, în timp ce pompierii aduc elicopterele pentru stingerea flăcărilor