Antena Meniu Search
x

Video "Mamă, da' arde, nu glumă!" Incendiul de la terasa unui bloc din Sectorul 5 ar fi izbucnit de la o scânteie de la un aparat de sudură

Clipe de panică în această dimineaţă pentru locuitorii unui bloc din sectorul 5 al Capitalei aflat în reabilitare. Terasa clădirii a fost cuprinsă de foc. Locatarii au ieşit în mare grabă din apartamente. O coloană uriaşă de fum s-a ridicat deasupra imobilului şi a putut fi observată chiar şi la 10 kilometri distanţă, în Bragadiru. 150 de metri pătraţi de pe terasa blocului au fost afectaţi de incendiu. Două femei au suferit atacuri de panică, dar au refuzat transportul la spital. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 20.03.2023, 13:45

Vezi și

Martori: "Mamă, da' arde, nu glumă! Se extinde! Nu vezi că se extinde?"

- Opriţi şi gazele urgent! Cât mai repede! Cât mai repede! Incredibil, mă, frate! Incredibil! Arde tot blocul! Să vină urgent pompierii! Toată lumea să coboare jos rapid! Ieşiţi jos! Aoleu, Doamne! Haideţi, toată lumea! Lăsaţi toate lucrurile în casă şi coborâţi jos, imediat! Toată lumea să coboare! Aoleu! 

Sunt imagini surprinse din interiorul blocului, de un locatar, la scurt timp după izbucnirea incendiului. Bărbatul locuieşte la etajul 8 al imobilului şi a transmis în direct pe Facebook, momentele de panică de dinaintea sosirii pompierilor.

S-a deschis o anchetă 

Pe acelaşi subiect

Martori: Haideţi jos! Haideţi jos! Toată lumea! Că focul o să se extindă în jos, pe polistiren!

- Lăsaţi lucrurile, lăsaţi tot!

- Lasă... Au!

- Toată terasa arde! Incredibil, măi!

Locatarii au ieşit repede din apartamente. Cei care au putut. Alţii au avut nevoie de sprijin. 

Martori: E o doamnă invalidă acolo! Trebuie să o ajutăm! Uşor! Luaţi şi căţelul! Aoleu! Mamaie, eu nu pot să cobor! Uşor, mamaie! Că te ajutăm noi!

Chiar şi după ce locatarii au ieşit afară, emoţiile nu au trecut. 

Martori: Am auzit geamurile de la termopane, de la etajul tehnic cum se spărgeau și cădeau pe casa scării. Cu hainele de pe noi! Așa am plecat! 

- Bine că am scos copiii!

Două femei au suferit atacuri de panică, dar au refuzat transportul la spital. Focul a izbucnit pe terasa blocului la care se lucrează pentru reabilitare. Printre locatari, supoziţiile curg. 

Martor: Presupun că de la ţigară nestinsă pentru că în jur de ora 8 au început să lucreze pe acoperiş. Ei erau pe hol la ţigară... E o presupunere de-a mea. Pompierii vor fi cei mai în măsură să tragă concluziile.

10 autospeciale cu spumă, 3 maşini de intervenţie la înălţime şi o autospecială folosită pentru descarcare au intervenit pentru stingerea focului. 

Reprezentanții primăriei susțin ca focul ar fi pornit de la un aparat de sudură, mai exact de la o scânteie care ar fi aprins totul. Este, bineînțeles, o ancheta în desfășurare de care se ocupă pompierii. O ancheta prin care se va stabili exact ce a declanșat incendiul. Între timp, proprietarii apartamentelor afectate fie de fum, fie de apă vor urma să primească despăgubiri din partea companiei care se ocupa de lucrări. Oamenii sunt nemulțumiți ca nu au avut la îndemâna stingătoare, pentru astfel de situații, motiv pentru care pompierii ar putea să dea amenzi, dacă se constată într-adevăr lipsa acestor extinctoare. În prezent, oamenii s-au întors în locuințe şi nu mai există niciun pericol.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » "Mamă, da' arde, nu glumă!" Incendiul de la terasa unui bloc din Sectorul 5 ar fi izbucnit de la o scânteie de la un aparat de sudură