Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un copil de 4 ani este lovit de cal, la circ. Părinţii sunt disperaţi: "Plânge noaptea, se trezeşte, este speriat"

La un pas de tragedie! Un copil de patru ani a fost lovit de cal, la circ. Băiatul a scăpat cu răni uşoare, ca prin minune. Părinţii însă sunt revoltaţi: spun că cel mic nu a primit echipament corespunzător de la organizatori şi nu a fost ţinut în siguranţă. Poliţia a deschis o anchetă, între timp circul funcţionează în continuare. 

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 19:56

Vezi și

Părinţii, care ne-au trimis imaginile şocante pe Fii Observator, nici nu le mai pot privi. Erau la circ, în staţiunea Venus şi petreceau împreună o zi frumoasă. Copilul de patru ani îşi aştepta rândul să se urce pe cal. Când a ajuns animalul în dreptul său, băiatul s-a repezit să se urce. Calul s-a speriat şi l-a lovit puternic în picior, trântindu-l la pământ.

Mama copilului: Eu singură mi-am ridicat copilul. Nici măcar nu au avut răspunderea asta să ridice copilul de lângă cal

Băiatul a avut noroc şi a scăpat fără nicio fractură

Mama copilului: El are noroc că este în creştere, are oasele moi. Nu poate să calce pe piciorul drept Plânge noaptea, se trezeşte, este speriat.

Pe acelaşi subiect

Părinţii sunt revoltaţi. Spun că angajaţii circului nu le-au dat voie să stea lângă copil cât îşi aştepta rândul, şi l-au pus în pericol.

Mama copilului: Luau banii, părinţii rămâneau delimitaţi de funia aceea duceau copiii în centru, Copilul meu a văzut că un cal a ajuns, el s-a dus direct spre cal, nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta.

Cuplul a făcut plângere la poliţie şi va sesiza şi Protecţia Consumatorului.

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reprezentanţii circului nu au vrut să ofere un punct de vedere oficial

Angajat circ: Nu l-a lovit niciun cal. S-a speriat de un cal şi atâta tot. 

Angajat circ: L-a lovit calul. Chiar l-a lovit, dar n-are nimic rupt, n-are nimic. Se întâmplă, e un animal.

Mama copilului: Îmi doresc foarte mult ca astfel de plimbări să nu mai fie posibile în incinta circului; calul nu are nicio vină, doar organizatorii.

Codruța Cerva, avocat: Inconştienţi sunt şi părinţii. Pentru că şi părinţii se pot gândi cum reacţionează un animal pe căldura asta.

Circurile nu mai au voie cu animale sălbatice. Militanţii pentru drepturile animalelor susţin însă că şi cele cu care au voie, câini, cai, delfini, sunt ţinute în condiţii mizere.

Codruța Cerva, avocat: Imaginaţi-vă ce călduri acum sub prelata unui circ. Nu au apă de multe ori, îi ţin pe aproape prin grajduri, şi iau cu maşini unde sunt câte 60 de grade.

Deocamdată, circul nu a fost închis.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Fii Observator » Momentul în care un copil de 4 ani este lovit de cal, la circ. Părinţii sunt disperaţi: "Plânge noaptea, se trezeşte, este speriat"