Antena Meniu Search
x

Video Noapte de coşmar pe calea ferată, cu sute de minute întârziere. Au fost probleme în circulaţia trenurilor din cauza condiţiilor meteo

Noapte de coşmar pe calea ferată. Mai multe trenuri au avut întârzieri uriaşe, iar sute de călători au fost nevoiţi să aştepte ore-n şir pentru remedierea problemelor. Şefii de tren au ridicat din umeri, în timp ce oameni disperaţi, care aveau nevoie de tratament sau se grăbeau să ajungă la serviciu şi-au pierdut cumpătul.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 10:19

Vezi și

Trenul Interregio 1576 pleca din Galaţi la ora 17:50, cu destinaţia Bucureşti, pe un drum de aproximativ 3 ore şi 45 de minute. La miezul nopţii, însă, garnitura încă staţiona în halta de la Cibilia. Călătorii au sesizat o primă întârziere, de 20 de minute, la sosirea în gara Făurei. Deși mai avea de parcurs încă 20 de kilometri până în Buzău, locomotiva s-a oprit.

''De cât timp staţi în tren?

Undeva la două ore jumătate, trei ore. S-a spus iniţial că o să dureze 20-30 de minute, dar în 20-30 de minute s-a făcut o oră, s-au făcut două şi tot aşa şi lumea încă nu ştie cât timp durează.''

''Este foarte multă lume supărată în tren. Unii au legătură la 00:00 cu Timişoara, unii cu Craiova, cineva se plânge că mâine la 08:00 este la servici şi... stăm.''

Pe acelaşi subiect

Ce explicaţie au primit călătorii supăraţi

După mai bine de cinci ore de aşteptat, pasagerii i-au cerut explicații şefului de tren. Au aflat că un marfar bloca singura linie funcțională de pe acel tronson, pe care calea ferată intrase în reabilitare, și că trebuie să aştepte înlocuirea locomotivei. 

''Au spus că este locomotiva stricată, ca de obicei, şi că vremea nu este foarte bună ca să putem circula normal.''

''Am primit foarte mult dat din umeri şi nişte răspunsuri seci, ba că pleacă locomotiva, ba că e un tren stricat mai în faţă, ba nu ştiu ce, ba plecăm peste o oră şi jumătate, după o oră jumată ba că plecăm peste încă o oră jumătate şi tot aşa.''  

Cei peste 150 de călători au ajuns într-un final în Capitală, la ora 3 dimineaţa, cu nu mai puţin de 330 de minute întârziere. 

''Ruşine să le fie!  Am pierdut trenul şi am pierdut şi munca!'' 

''Eu sunt o femeie cu un diabet de şase insuline, nu am avut ce-mi trebuie, a fost îngrozitor!''

Un alt tren, aceeaşi noapte de coşmar. Trenul InterRegio 1730 a plecat ieri din Braşov la ora 17:16 minute. Chiar dacă nu trebuia să facă mai mult de 5 ore şi jumătate până la gara din Galaţi, garnitura se afla încă în localitatea Lacul Sărat, din judeţul Brăila, la ora 03:30. Sătui după atâtea ore de aşteptare, oamenii s-au dat jos din tren.

''Suntem în Lacul Sărat, e oprit acum de un sfert de oră. E întuneric, toată lumea stă, e tristă. Toţi stăm aici.'' 

Iniţial întârzierea a avut loc din cauza vremii, ulterior s-a defectat şi locomotiva. Oamenii au fost nevoiţi să schimbe trenul. Unii pasageri şi-au pierdut răbdarea şi au ieşit să facă autostopul pentru a ajunge la Galaţi. Pentru ceilalţi... călătoria infernală s-a încheiat după 12 ore.

Şi pe ruta Braşov-Bucureşti au fost probleme, seara trecută. Trenul Regio 3032 a rămas blocat în câmp, între localităţile Valea Largă şi Comarnic, după ce un copac a căzut peste liniile de înaltă tensiune.

''Am stat două ore în tren blocaţi, între Sinaia şi Breaza. Din păcate nu am avut electricitate, nu am avut căldură, şi din păcate nimeni nu ne-a informat ce s-a întâmplat.'' 

După două ore şi jumătate a sosit şi o locomotivă Diesel care a remorcat garnitura defectă până în Capitală. Acelaşi copac căzut a lăsat peste 400 de familii din localitatea Trăisteni, judeţul Prahova, fără curent electric.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Noapte de coşmar pe calea ferată, cu sute de minute întârziere. Au fost probleme în circulaţia trenurilor din cauza condiţiilor meteo