Antena Meniu Search
x

Video Mersul cu trenul, la alt nivel la Cluj. Noile garnituri ating viteze de până la 100-120 km/h

Clujenii se vor deplasa cu bombardiere talent. Aşa se numesc noile trenuri care vor circula pe ruta metropolitană Cluj-Napoca – Aghireș. Cele şase automotoare diesel au fost aduse din Germania şi vor circula în fiecare zi, pe o distanță de 28 km.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 08:16

Vezi și

Mersul cu trenul va deveni o plăcere. Autorităţile din Cluj spun că noile trenuri intrate în circulaţie sunt mai sigure şi mai confortabile.

Călin Mitică-  reprezentantul Grupului Transferoviar: Avem misiunea să sigurăm mobilitate călătorilor într-un mod cât mai confortabil şi cu cea mai multă siguranţă. 

Noile garnituri ating viteze de până la 100-120 km/h şi dispun de 120 de locuri pentru călători. Acestea vor circula pe ruta Cluj-Napoca – Aghireș, un traseu de 28 de kilometri.

O altfel de călătorie cu trenul

Pe acelaşi subiect

Călin Mitică-  reprezentantul Grupului Transferoviar: Este o premieră în România, e tip Bombardier Talent. Astfel de automotoare rulează doar în Austria, Norvegia, Germania și Canada.  

Primarul Clujului a fost si el prezent la inaugurare şi se declară mulţumit de acest prim pas pentru implementarea viitorului proiect al trenului metropolitan.

Emil Boc - primar Cluj: Vom asista la o dezvoltare urbană în care nu toţi se vor înghesui să locuiască în Cluj Napoca. Vei avea posibilitatea pe o rază de 50 de km să ajungi în 15 minute la Cluj Napoca şi să lucrezi. După, seara, să mergi înapoi acasă cu un tren din jumate în jumate de oră la fel cum se întâmplă peste tot în Europa.

Călători: E curat, e bine..să fie tot aşa.

-  4 lei 50, cam aşa e. Nu-i aşa scump... 

Cei ce vor călători cu trenul metropolitan vor putea să circule şi cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele din oraş cu acelaşi bilet o zi întreagă. 15 astfel de automotoare au fost achiziţionate de autorităţile din Cluj, iar preţul unei garnituri este de 1 milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mersul cu trenul, la alt nivel la Cluj. Noile garnituri ating viteze de până la 100-120 km/h