Antena Meniu Search
x

Video Poliţiştii au reţinut deja permisele a 3 dintre cei 20 de şoferi care au intrat pe contrasens, pe Autostrada Soarelui. IGPR promite că toţi vor fi sancţionaţi

Imagini incredibile surprinse pe Autostrada Soarelui. Fără să se gândească la tragediile pe care ar fi putut să le provoace, zeci de şoferi şi-au întors maşinile pe contrasens şi au mers aşa aproape un kilometru. Totul după ce au crezut că şoseaua e blocată. Pur şi simplu n-au vrut să aştepte în coloană, aşa că au ignorat orice regulă de circulaţie. Doar un miracol a făcut să nu se lovească unii de alţii. Imaginile au ajuns astăzi la poliţie iar primii şoferi au rămas deja fără permis.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.07.2021, 20:29

Vezi și

Imaginile demne de filmele de acţiune sunt filmate pe Autostrada Soarelui. Şoferul, care circula pe spre Bucureşti, se pomeneşte brusc cu zeci de maşini care se îndreaptă spre el din contrasens. Totul se întâmplă intersecţia autostrăzilor A4 cu A2. Şi cu cât înaintează pe şosea, cu atât pericolul pare mai mare. La un moment dat un şofer aflat în faţa maşinii pe care este amplasată camera de bord decide brusc să întoarcă şi el şi să o ia pe contrasens.

"Au început să apară, 10, 15 de inşi. Dacă nu erai atent îl luai pe unul, pe altul. Indiferent pe unde te duceai, nu aveai pe unde să ocoleşti.

Nu am sunat la 112. Am crezut că este ceva dirijat de poliţie", a declarat un martor. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât o bună parte dintre şoferi au ocupat atât banda de urgenţă pe contrasens cât şi prima bandă. S-au întors şi au circulat aşa aproape un kilometru. La nici un kilometru depărtare aflăm şi motivul pentru care şoferii au decis să ignore orice regulă de circulaţie.

Se formase o coadă de de câteva zeci de metri, iar câţiva şoferi au crezut că au nimerit într-un ambuteiaj. Iar ca să-l evite, au întors şi au încercat să se reîncadreze pe sensul spre Constanţa, o bretea de care tocmai trecuseră. Imaginile au fost făcute publice şi au ajuns şi la poliţişti. "Până în acest moment colegii mei au sancţionat deja 3 persoane şi au fost reţinute permisele de conducere. Toate aceste activităţi de identificare a persoanelor continuă", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Pe acelaşi subiect

Peste 20 de şoferi care au ignorat total pericolul la care îi expun pe ceilalţi oameni din trafic sunt acum vizaţi de anchetă. Legea le suspendă permisul pentru 60 de zile. Iar amenda este de 1.300 de lei. Sancţiuni mult prea blânde pentru faptele comise, spun specialiştii auto, care cer o lege mai dură. "Suspendarea dreptului de conduce fără drept de redobândire a permisului. Gândiţi-vă că oamenii ăştia să acţioneze au gândit. Este o chestie cu premeditare. Băi, mă bag pe contrasens", a declarat Sorin Ene, pilot.

"Pedepsele sunt prea mici, de aceea sunt suportabile în contextul respectiv. Pentru că oamenii îşi fac totuşi un calcul de tipul costuri beneficii, şi în cazul acesta pentru că pedepsele sunt prea mici şi suportabile, versus beneficiile pe care le obţin în situaţia respectivă iau decizia de-a face şi altceva. Dacă amenda pentru aşa ceva ar fi o mie de euro şi să rămână fără carnet pentru trei luni eu sunt sigur că lucrurile ar fi stat cu mult diferit", a declarat Dan Petre, sociolog.

"Pericolul la care s-au expus atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi este unul crescut. Putea să se producă o tragedie cu consecinţe foarte grave", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR. Incidentul vine la doar patru zile de la haosul care a fost pe aceeaşi autostradă după un carambol cu peste 50 de maşini. 150 de oameni au fost implicaţi în tamponările în lanţ, iar 20 dintre ei au ajuns la spital.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » Poliţiştii au reţinut deja permisele a 3 dintre cei 20 de şoferi care au intrat pe contrasens, pe Autostrada Soarelui. IGPR promite că toţi vor fi sancţionaţi