Antena Meniu Search
x

Video Campanii de denigrare online la adresa generaţiei născute în 2010, în Franţa. Totul ar fi pornit de la jocul Fortnite

Fenomen îngrijorător în Franţa. Copiii născuţi în 2010 sunt ţinta unei campanii de denigrare şi bullying în online, condusă chiar de colegii lor puţin mai mari. Valul de ură ar fi pornit de la jucătorii de Fortnite, nemulţumiţi că cei de 11 ani ar fi nepricepuţi şi nu ar respecta regulile jocului.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 17.09.2021, 21:06

Vezi și

Agresivitatea imaginilor şi comentariilor care circulă online sub haştagul Anti2010 e cel puţin îngrijorătoare. Sub numele "Brigada anti 2010" sau "Poliţia anti 2010", adolescenţi nu mai mari de 14 ani îndeamnă la ură şi chiar violenţă la adresa generaţiei născute în 2010. Fenomenul este prezent în online de câteva luni, dar s-a accentuat de la începutul anului şcolar şi deja migrează şi în viaţa reală. Copiii de clasa a şasea sunt criticaţi, ironizaţi, chiar bruscaţi. Li se reproşează felul cum se îmbracă, gusturile considerate imature şi nepriceperea. 

''Generaţia 2010?! Au intoxicat aplicaţiile. Acestea sunt făcute pentru cei mai prezenţi, ancoraţi în realitate. Nu aşa, pentru oricine.'' 

Hastagul Anti2010 ar fi apărut pe TikTok

Originile fenomenului sunt neclare. Se pare că hastagul Anti2010 ar fi apărut totuşi pe TikTok, o reţea extrem de populară printre tineri, alimentat de jucătorii de Fortnite. O melodie apărută în vară şi dedicată unui joc antistres de mare succes în zilele noastre a pus şi ea paie pe foc.

Pe acelaşi subiect

Pop it este o jucărie de silicon cu bule, iar autoarea melodiei este născută şi ea în 2010.

Carla Dugault, psiholog: Tot ceea ce înseamnă hărţuirea tinerilor trebuie luat în serios. 

Jean-Michel Blanquer, ministrul Educaţiei din Franţa: Este stupid, este contrar valorilor noastre. Amintiţi-vă că şi voi aţi fost în clasa a şasea.  

Ministrul Educaţiei a  reacţionat după ce sindicatul părinţilor a cerut guvernului să intervină de urgenţă. Specialiştii îndeamnă la precauţie maximă şi la vigilenţă de toate părţile. Numeroase provocări periculoase circulă pe reţelele sociale, mai ales pe TikTok . Un copil de nouă ani din Scoţia a fost spitalizat în stare gravă după ce a înghiţit magneţi, tot în urma unei provocări online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Campanii de denigrare online la adresa generaţiei născute în 2010, în Franţa. Totul ar fi pornit de la jocul Fortnite