Video

Șoseaua de centură din Brăila trece prin mijlocul orașului. Localnicii sunt disperați, le crapă pereții din cauza camioanelor

De Adrian Obreja.
Publicat: 27.03.2021, 20:38.
Actualizat: 27.03.2021, 20:46

Şoseaua de centură... trece prin oraş. Se întâmplă în Brăila, iar locuitorii cartierului sunt disperaţi. Prin faţa ferestrelor le trec zilnic convoaie de camioane care le-au făcut crăpături în zidurile caselor.

A crăpat şi colţul ăsta pe care nu l-am avut, decât acum vreo doi ani a crăpat. Şi tavanul. Şi aici la colţuri, la uşi, au început să plece crăpături.

Nicolae a ajuns la capătul răbdării. De ani de zile repară pereţii casei, măcinaţi de vibraţiile provocate de maşinile de mare tonaj care trec chiar prin faţa locuinţei sale. Tot ce peticeşte, cedează din nou. Şi nu e singurul în această situaţie.

S-a lăsat casa. Uitaţi, casa mea este aşa. Şi toată apa vine încoace, de sus, de acolo. Din cauza trepidaţiilor.

Strada Mircea Mălăeru din Brăila a fost cândva o zonă liniştită. Acum e o arteră supercirculată, fiind drumul care duce la BAC.

Toate tirurile trec pe aici. Dat fiind faptul că este vama jos la Dunăre şi de acolo se cară piatră, se cară fier vechi şi cereale. Avem probleme cu trepidațiile. Toată şoseaua este ondulată, este spartă, este ruptă.

Şi nu sunt singurele probleme cu care se confruntă localnicii

Şi când trec maşinile, că trec cu o viteză, toată apa e pe gardul meu. Nici nu se uită. Şi au restricţie de 30 km/h. Dacă eşti aici, te face leoarcă.

Afectate sunt şi câteva blocuri. Oamenii ne-au scris pe Fii Observator şi speră să se facă auziţi de autorităţile care spun că traficul va putea fi deviat abia după inaugurarea podului peste Dunăre.

Singura soluție, podul peste Dunăre

Alexandru Jantea, viceprimar Brăila: Singura variantă legală şi viabilă la momentul actual pentru mutarea traficului greu din acea porțiune a orașului constă în finalizarea lucrărilor aferente podului care va permite o bretea de legătură între centura municipiului Brăila şi DN22B.

Asta înseamnă finalul anului 2023, conform termenul de finalizare a lucrărilor. Timp în care vor trebui terminate şi drumurile de legătură pentru pod. Până acum însă au fost aprobaţi doar 7 kilometri de drum dintr-un total de 20.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

PARTENERI
Florin Dumitrescu, tătic pentru a treia oară? Răspunsul dat de Cristina, soția juratului de la Chefi la cuțite
spynews.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Liviu Dragnea a câștigat procesul! Fostului lider PSD i-au fost încălcate drepturile
gandul.ro
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A devenit extrem de discretă după o dezamăgire în dragoste
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
„Nicio clipă nu m-am gândit că poți să mori din cauza unei analize simple făcute la spital”
libertatea.ro
Ianis Hagi, întâmpinat cu un sicriu verde. Incredibil ce s-a întâmplat la sărbătoarea lui Rangers
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro