Antena Meniu Search
x

Video "Stăm cu sufletul cât un purice". Mărturiile românilor de pe insula Thassos. Paradisul grecesc, înghiţit de flăcări

Atenţie unde mergeţi în vacanţă în aceste zile! Insula grecească preferată de români este, din nou, în flăcări. Un incendiu devastator a cuprins o pădure din estul insulei Thassos. Focul a scăpat de sub control, iar mai multe zone au fost evacuate. Oamenii au fost îndemnaţi de autorităţi să nu blocheze drumurile ŞI să plece de pe insulă. Ministerul român de Externe spune că, deocamdată, niciun conaţional nu a cerut ajutor. 

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 18:03

Vezi și

Staţiunea Skala Potamia. Ora 20. Pârjolul cuprinde o pădure din apropierea Golden Beach, o plajă populată mai ales de turişti români. Vântul puternic şi lăsarea întunericului i-au împiedicat pe pompieri să acţioneze cu elicopterele. Ceea ce a făcut ca flăcările să se extindă rapid. Doi voluntari au fost răniţi la picioare, după ce câţiva copaci care ardeau s-au prăbuşit peste ei.

Incendii violente pe insula Thassos

Adevărata luptă cu focul a început la primele ore ale dimineţii. Peste 100 de pompieri acţionează şi în acest moment cu 6 elicoptere, 6 avioane şi peste 30 de autovehicule. Mulţi dintre ei chiar sub ochii turiştilor veniţi la plajă. 

Dan Adrian Drăgan, reprezentant Thassos: Au postat permanent, chiar şi la 3-4-5 dimineaţa, au postat locul flăcărilor, am observat că ele nu s-au apropiat foarte mult de localităţi. Vântul a bătut în aşa fel încât focul nu s-a extins către zonele locuite, nu am avut pierderi materiale 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, autorităţile elene au trimis un mesaj de alertă pentru a evacua oamenii din Koinira şi Limenaria. Două zone frecventate de mii de români în fiecare an. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Precizările MAE despre situaţia din Grecia 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, joi, că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria din Thassos, unde s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

Potrivit MAE, la misiunea diplomatică a României în Grecia şi la oficiul consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

Ministerul recomandă cetăţenilor români care se află în Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări, a transmis MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Fii Observator » "Stăm cu sufletul cât un purice". Mărturiile românilor de pe insula Thassos. Paradisul grecesc, înghiţit de flăcări