Video Sufocaţi de gunoaie, locuitorii din Sectorul 1 au găsit soluţii disperate. Le ascund în alte sectoare
Criza gunoaielor din sectorul 1 s-ar putea termina curând. Firmele de sortare au primit bani direct de la primărie şi firma de salubritate are din nou drum liber spre groapile de gunoi. Doar că pe multe străzi sunt munţi de deşeuri şi resturi. Aşa că locuitorii din cel mai bogat sector au găsit o soluţie de avarie: mută gunoaiele pe străzile din sectorul vecin.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Locutiorii din centrul Capitalei au găsit singuri soluţia să scape de sacii de gunoi. Îi aruncă în alt sector. Un telespectator a împărtăşit cu noi experienţa pe Fii Observator.
Andre Rotaru, reporter Observator: Suntem pe Strada Transilvaniei din Sectorul 1. Aici, grămezile de gunoi ajung la aproximativ 80 de cm înălţime şi ocupă cam tot trotuarul. Noi, cel puţin, am numărat în jur de 25 de saci de gunoi doar la suprafaţă. Ce nu vă pot arăta însă este mirosul greu, înţepător - de groapă de gunoi, la câţiva metri de casele oamenilor.
Pe o altă stradă, o femeie încearcă să adune la un loc gunoaiele împrăştiate pe trotuar: "Suntem îngrijorați să nu ne îmbolnăvim. Că șobolani sunt, ne-au invadat gândacii, deci sunt și gândaci în pivniță".
Primăria din Sectorul 1 susține că a găsit o soluție la criza gunoaielor
Iar problema pare să devină din ce în ce mai gravă. Tot în Sectorul 1, clienţii unui magazin dintr-un cunoscut lanţ au avut parte de o surpriză atunci când au găsit doi şobolani împărţind un covrig în vitrină. Reprezentanţii magazinului spun că rozătoarele vin din "surse externe".
Primarul Sectorului 1 susţine că a găsit soluţia în criza gunoaielor. A plătit direct datoriile către staţiile de sortare şi spune că de acum firma de salubritate va putea aduna deşeurile de pe străzi. Misiunea nu e însă uşoară.
Sorin Velicu, director Romprest: Cred că în maxim 48 de ore vom reuşi să aducem programele la zi. Undeva începând cu ziua de sâmbătă să intrăm în program normal, de colectare a deşeurilor, cu condiţia ca operatorii de sortare să ţină porţile deschise.
Sunt şi firme de sortare care îşi ţin încă porţiile închise.
Sorin Matei, director tehnic IRIDEX: Deci până la această oră nu s-au făcut plăţile. Există nişte discuţii dar din păcate ele nu au o finalitate concretă, nici legală, nici contractuală, nici financiară, nici de nicio natură. Sunt doar nişte discuţii, atât.
Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 160 de mii de lei şi Romprest cu 70.000 de lei în scandalul gunoaielor. Totuşi, costurile mari le decontează de fapt locuitorii din Sectorul 1. O situaţie similară este şi în Ploieşti. Acolo, consiliul local a cerut prefecturii declararea stării de alertă, după ce angajaţii operatorului de salubritate au intrat în grevă.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰