Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat care și-a dus tatăl cu fractură la spital, în Botoșani, l-a luat acasă mort, după ce s-a infectat cu o bacterie şi Covid

Se scriu poveşti cumplite în timpul pandemiei în spitalele româneşti. Un bărbat din Botoşani reclamă faptul că şi-a internat tatăl pentru o intervenţie banală şi l-a luat mort după ce s-a infectat în spital cu o bacterie şi cu Covid. Şi tot acolo, fiica unei femei spune că nu a fost lăsată nici măcar să-şi ia adio de la mama ei la telefon. Cei doi ne-au împărtăşit experienţele tragice pe adresa FII Observator.

de Redactia Observator

la 25.02.2021, 23:04

Vezi și

Un bărbat din Botoşani susţine că a încercat 9 zile să afle veşti despre tatăl său internat la spitalul judeţean. Dimineaţă a venit cea de care se temea cel mai mult: bătrânul a murit. 

Drama a început când bărbatul de 83 de ani a a fost internat cu o fractură la picior. În spital a luat o bacterie şi Covid, spune fiul său.

Bătrânul s-a infectat cu Covid de la un coleg de salon

Fiul unui pacient: Operaţia a fost bună, reuşită, aşa mi s-a spus. După câteva zile, a apărut o infecţie de care domnul doctor spunea că ar fi venit cu ea de afară. Când am întrebat cum e posibil să fie după 10 zile pozitiv, a spus că e din cauza tatălui, că nu a purtat mască”.

Reprezentanţii spitalului recunosc că bătrânul a luat coronavirus de la un coleg de salon.

Ioan Asaftei, purt de cuv spitalul județean Botoșani: A șasea sau a saptea zi, un pacient internat a fost depistat pozitiv si atunci s-a luat masura testarii tuturor pacientilor din salonul respectiv”

Fiul reclamă faptul că în toată această perioadă i-a fost imposibil să ia legătura cu tatăl său.

Fiul unui pacient: ”Mi s-a spus că doarme. A doua zi iar că doarme, duminică iar doarme. Nu vi se pare ceva anormal ca doarme de 3 zile? Întotdeauna ni se spune că e din cauza varstei. I-am spus şi domnului doctor, haideţi să facem un barem de vârstă după care nu-i mai aducem la spital, dacă tot mor şi nu au nicio şansă?”

”Nimeni nu mai pleacă de aici”

O experiență tragică la acelaşi spital a avut o altă familie. Elena Miron şi-a internat mama, împotriva voinţei ei, cu suspciune de Covid.

Fiica pacientei: ”Doamna doctor, nu mă trimiteţi, mă tem că vin înapoi în sicriu. Şi chiar aşa a fost, nu a mai venit înapoi”.

Rudele femeii spun că au pierdut complet legătura cu ea pe perioada spitalizării.

Fiica pacientei: ”Au început să spună că mama e foarte agresivă, îi batjocoreşte pe doctori. Spunea că plânge şi vrea acasă, dar nu ni se dădea voie să vorbim cu ea. O doamnă de acolo a râs. A zis că nimeni nu mai pleacă de aici”.

Cadru medical: ”A fost agresivă în limbaj, a certat lumea, dar ieri când am intrat la ea era liniştită şi nu a mai spus nimic”.

Fiica pacientei: ”Dacă ea abia respiră, cum să fie aşa agresivă”.

Cadru medical: ”Păi poate să fie, cum să nu poată. Şi chiar a fost. Detaliile astea nu-şi au locul”.

Reprezentanții spitalului spun că de teama incendiilor, pacienţii nu sunt lăsaţi să folosească telefoane mobile.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul județean Botoșani: ”Deocamdata nu este o hotărâre sau un act care s-a stipulat, dar ca urmare a contextului privind concentrația crescuta de oxigen, familia primeşte informaţii de la medicul de gardă”.

O prevestire sumbră. După două săptămâni de la internare, femeia a murit.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Fii Observator » Un bărbat care și-a dus tatăl cu fractură la spital, în Botoșani, l-a luat acasă mort, după ce s-a infectat cu o bacterie şi Covid