Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Dorobanţi creşte de 5 ani zeci de şobolani în apartament. Capcanele, ineficiente pentru că rozătoarele sunt sătule

În timp ce mai toţi bucureştenii nu ştiu cum să scape de şobolanii care umblă pe străzi, alţii îi cresc. Se întâmplă în Sectorul 1 al Capitalei chiar în vestitul cartier Dorobanţi. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.04.2022, 19:17

Vezi și

Un bărbat creşte la el în apartament zeci de rozătoare care, din când în când, ies la plimbare pe geam. Vecinii sunt disperaţi şi l-au dat în judecată, dar nimeni nu poate lua măsuri până când nu există o decizie definitivă a instanţei. 

În imaginile primite pe Fii Observator, se vede cum mai mulţi şobolani ies pe geamul unui apartament din Sectorul 1 al Capitalei. Am fost miercuri în selectul cartier Dorobanţi să vedem cum e posibil aşa ceva şi nu mică ne-a fost mirarea când am aflat că rozătoarele sunt găzduite chiar în locuinţa din care plecau seara la plimbare. Proprietarul are 82 de ani şi de 5 ani locuieşte cu şobolanii pe care îi şi hrăneşte. Pe lângă şobolani, bărbatul adună şi gunoi în apartamentul de 3 camere din Dorobanţi.

Preşedinte de bloc: "Autorităţile îi dau ceva mâncare caldă. El o aduce acasă, o pune în ligheane şi hrăneşte şobolanii şi îi creşte. Acum doi ani am avut şobolani tot la fel. Cred că au scos găleţi. Găleţi de şobolani. Omul nu este sănătos la cap! Că un om normal la cap nu strânge gunoaie şi nu creşte şobolani!"

Vecinii spun că nu mai pot trăi în bloc.

Pe acelaşi subiect

Vecin: "Uitaţi. Ăla e la geam sobolan. Vai de mine. Or fi domestici dacă stau aşa pe geam. Intră în casă. Doamne fereşte! Îi creşte domnul în casă. Sunt oameni care cresc şerpi sau mai stiu eu ce, dar şobolani."

Şobolanii pot transmite opt tipuri de boli

Am încercat să stăm de vorbă cu proprietarul, însă fără succes. La sesizarea Observator, angajaţii de la compania municipală Eco Igienizare au venit la faţa locului şi au montat capcane pentru şobolani. Însă în acest caz, capcanele nu îi vor atrage pe şobolanii deja hrăniţi de bărbat, astfel că singura soluţie a vecinilor este să facă curat în apartament cu ajutorul justiţiei.

Preşedinte de bloc: "În momentul de faţă, Poliţia Sector 1 are în derulare o executare, urmând ca cât de curând să îi golească apartamentul. Şi noi avem un proces câştigat de asociaţia de proprietari, tot pentru golirea apartamentului, dar procedurile judecătoreşti sunt cum sunt. Am făcut inclusiv adrese la SANEPID. Nu răspund."

Deşi şobolanii pot transmite uşor omului 8 tipuri de boli. 

Medic veterinar: "Hantavirusul poate fi inhalat, transmis prin intermediul unei muşcături. Dar pot lăsa semne grave prin atacarea sistemului respirator la oameni."

Autorităţile spun că au făcut deratizare în aproape toată Capitala, iar în parcuri sunt la a doua tură de tratament antirozătoare. Efectele însă se lasă aşteptate. Pe Fii Observator am primit zilnic imagini cu şobolani. În cele mai noi, îl vedem pe şobolanul botezat ,,Laurenţiu,, care fuge printre maşini şi se plimbă pe trotuar chiar lângă Guvern

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Fii Observator » Un bărbat din Dorobanţi creşte de 5 ani zeci de şobolani în apartament. Capcanele, ineficiente pentru că rozătoarele sunt sătule