Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 54 de ani, spaima unui cartier din UK. A furat peste 500 de biciclete şi le-a îndesat în spatele curţii. „M-am umplut de şobolani”

Un bărbat a fost arestat după ce a furat de-a lungul a aproximativ 5 ani peste 500 de biciclete şi le-a îngrămădit pe toate în curtea din spatele casei. Omul a strâns atâtea vehicule încât pot fi văzute de pe un satelit Google Earth.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.03.2022, 10:27

Biciclete
Un bărbat de 54 de ani, spaima unui cartier din UK, după ce a furat peste 500 de biciclete şi le-a îndesat în spatele curţii. - Thames Valley Police

Localnicii unui cartier din Oxfordshire sunt disperaţi şi spun că s-au umplut de şobolani din cauza vecinului lor şi a pasiunii sale „extrem de ridicole”. După o serie de plângeri, bărbatul de 54 de ani care locuieşte în locuinţa înconjurată de biciclete a fost arestat sub suspiciunea de manipulare de bunuri furate şi de deţinerea de bucuri în mod infracţional. A fost eliberat la scurt timp, pentru perioada anchetei, nefiind considerat un om periculos.

Vecinii sunt disperaţi şi cer autorităţilor să acţioneze

Potrivit localnicilor, mai mulţi ofiţeri au venit la faţa locului pentru a tria sutele de biciclete. Colleen Butler, în vârstă de 53 de ani, locuiește pe stradă de 32 de ani și spune că vecinul ei trăieşte acolo de aproape un deceniu, relatează Daily Mail.

„Am început să-i raportez colecția de biciclete în urmă cu patru ani, dar se întâmplă de aproximativ cinci ani”, a spus ea. „Am făcut primul raport pentru că cantitatea de biciclete era pur și simplu ridicolă. Cred că sunt cel puțin 500 de biciclete. Când am vorbit cu el, mi-a spus că le va trimite în Africa pentru copiii nevoiaşi, dar, după cum puteți vedea, nu au fost trimise niciodată în Africa. Bicicletele sunt aduse cu furgonete și oamenii le aduc aici în majoritatea nopților și în timpul zilei. Am avut șobolani, m-am certat cu el și cu alți vecini - mi-au dărâmat gardul și oamenii au fost nepoliticoși cu mine (presupunând că ea deține bicicletele). Mi-a provocat atât de multă anxietate toată situaţia asta. Am sunat la consiliul local pentru problemele cauzate mai ales că m-am ales cu şobolani şi am ajuns să plătesc eu pentru controlul dăunătorilor. Consiliul mi-a spus că «șobolanii nu se cuibăresc între biciclete». Acum trei ani, tatăl meu mi-a luat un câine pentru protecția mea, eram atât de speriată. Mă simt ca şi când sunt singura persoană care se luptă cu el. Toți vorbesc despre el, dar cred că sunt intimidați de el – s-a luat de oameni, pentru că crede că fac fotografii. A încercat să mă intimideze, dar nu poate - nu mă las intimidată”.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul nu a fost sancţionat până în acest moment

Vecina nemulțumită a explicat că aproximativ 167 de biciclete au fost scoase din locuința bărbatului în 2017. Cu toate acestea, toate au fost returnate la scurt timp după aceea – ea crede este că acest lucru se datorează faptului că pur și simplu nu era suficient spațiu pentru a le depozita în altă parte.

„Am avut conversații cu el, dar tot ceea ce promite nu se întâmplă. Trăiește în pământul norilor-cucului. M-am luptat cu asta timp de patru ani și încă mă lupt şi acum. Îmi devalorizează casa - cine va dori să-mi cumpere casa cu toate astea de lângă? La momentul arestării lui, m-am gândit «super, se face ceva în sfârșit» - eram în dormitorul meu și m-am uitat pe fereastră și era o mulțime de poliție acolo. Am auzit poliția spunând că deschid ușa și i-a ignorat. I-au spus să stea departe de uşă şi au intrat - 10 minute mai târziu, a ieşit. Este atât de frustrant pentru că nu s-a făcut nimic. Îmi este frică acum pentru că acele biciclete au fost luate, dar restul bicicletelor vor rămâne acolo. Nu vreau asta. Vreau să plece cu toate astea. O grădină este un loc înc are copiii se joacă”, a adăugat femeia.

Doamna Butler, a cărei grădină modernă este plină de jucării pentru câini și găzduieşte o terasă din lemn bine întreținută, este complet în dezacord cu grădina îndesată de biciclete a vecinului ei. O anchetă este în curs de desfăşurare şi va stabili dacă bărbatul va fi nevoit să plătească pentru „pasiunile sale”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 54 de ani, spaima unui cartier din UK. A furat peste 500 de biciclete şi le-a îndesat în spatele curţii. „M-am umplut de şobolani”