Antena Meniu Search
x

Video Veşti rele după căsătorie. Ce se întâmplă cu "darul de nuntă" de 1.500 de lei promis de Primăria Capitalei

De doi ani, Primăria Capitalei a tăiat darul de nuntă pentru tinerii căsătoriţi. Este vorba de 1.500 de lei pe care municipalitatea i-a promis şi i-a şi dat o vreme fiecărui cuplu proaspăt căsătorit. Edilul spune că nu mai sunt bani, pentru că toate fondurile merg pentru plata datoriilor. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.04.2022, 20:54

Vezi și

Raluca a făcut cununia civilă anul trecut în octombrie. A depus de atunci dosarul pentru ajutorul de nuntă la Primăria Capitalei, însă nu a primit banii nici acum. Ca ea sunt mii de tineri care ne-au semnalat problema pe Fii Observator. 

"Te căsătoreşti acum, primeşti banii în câţiva ani de la căsătorie. Practic noi am şi uitat. Au trecut de atunci până acum atâtea luni, am văzut că nu am primit aceasta sumă în cont. M-am adresat Centrului de Tineret al municipiului Bucureşti şi am primit răspunsul dânşilor: nu au primit banii de la primărie şi nu au fonduri alocate tocmai din 2020", povesteşte Raluca Alexandra Dragomir

Mii de cupluri aşteaptă banii de la Primăria Capitalei

Aproape 6.000 de cupluri de tineri căsătoriţi încă aşteaptă plata stimulentului financiar pentru nuntă. Primăria Capitalei nu le-a mai plătit din octombrie 2020, iar suma totală se ridică acum la peste 8,8 milioane lei.

Pe acelaşi subiect

Probleme cu plata stimulentului de nuntă sunt de mai mulţi ani. "Noi am făcut cununia în 2019 în noiembrie şi (n.r. ajutorul) a venit foarte târziu, în 2020, în august - septembrie. Deci aproape un an. Tot aşa am aşteptat şi noi. Sunt în continuare întârzieri foarte mari. Au zis că au foarte multe dosare în aşteptare şi în momentul în care o să ajungă la zi cu ele o să facă plăţile", spune Alexandra Tudor.

Nu ar fi fonduri suficiente

Dacă în 2019 scuza primăriei era numărul mare de dosare, acum motivul este că nu sunt bani. "Având în vedere că Primăria Capitalei s-a confruntat în ultima perioadă cu o situație financiară deosebită, în care a fost prioritară plata datoriilor restante, în bugetele aferente anilor 2021 și 2022 nu au putut fi alocate fonduri pentru plata stimulentului financiar pentru constituirea familiilor", transmite Primăria Capitalei, în urma solicitării Observator.

"Bani sunt, dar priorităţile acestui primar general sunt unele pe care noi nu le ştim. Oricând finanţarea poate fi acordată. Contează cel mai mult voinţa acestui primar general", este de părere Marius Pavel, consilier general.

Întârzieri şi la voucherele pentru mame

Oamenii spun că întârzieri sunt şi la plata voucherelor proaspetelor mămici. "Am cunoştinţe care aşteaptă de ceva timp pentru voucherele acelea. Nici nu ştiu dacă se vor mai da într-un final", adaugă Alexandra Tudor. Probleme sunt şi la voucherele pentru persoanele cu handicap. Anul trecut, Primăria Capitalei a plătit doar jumătate din sume.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Fii Observator » Veşti rele după căsătorie. Ce se întâmplă cu "darul de nuntă" de 1.500 de lei promis de Primăria Capitalei