Antena Meniu Search
x

Marius Constantin, suceveanul care a ajuns om al străzii în Londra, a murit la 44 de ani. Românii din UK încearcă să strângă bani ca să-l aducă acasă

Marius Constantin a fost unul dintre românii care au încercat să îşi găsească norocul afară. A plecat în Marea Britanie. Doar că nu a fost să fie pentru el. Rămas fără un loc de muncă de două luni din cauza pandemiei, suceveanul a ajuns să trăiască pe străzi, la mila trecătărorilor.

de Monica Palade

la 25.06.2021, 22:51

Marius Constantin, suceveanul care a ajuns om al străzii în Londra, a murit la 44 de ani. Românii din UK încearcă să strângă bani ca să-l aducă acasă - Ziar de Suceava

Bărbatul nu îşi alegea întâmplător locurile unde să îşi facă veacul. Stătea în preajma magazinelor sau restaurantelor româneşti din Nordul Londrei, unde mai primea din când câte ceva de mîncare. Găsit de conaţionali, povestea lui a făcut înconjurul internetului în încercarea de a da peste familia lui din România, scrie ziardesuceava.ro.

„Stă în față la magazinul „Bucovina”. Nu mai are serviciu, acte, casă. Sunt atâți români din Suceava, poate cineva îl cunoaște. Păcat că vin aici cu niște speranțe și ajung așa apoi. L-am văzut ieri. Era într-un hal groaznic”, a povestit un alt român, Andrei G.

„În urmă cu un an am deschis o afacere și m-a ajutat la renovarea spațiului. Era un bărbat normal, muncea, era serios. Nu pot înțelege cum s-a degradat atât de tare. Acum își înneacă amarul în băutură. Dacă are bani în buzunar, e beat de la prânz. Are nevoie de ajutor de specialitate, o dată ajuns în situația asta, nu se poate ajuta singur. În plus, are și probleme la un picior. A povestit că a fost bătut crunt și probabil a suferit o fractură”, a povestit o altă româncă Ioana B.

Doar că încercările românilor din Londra de a-l ajuta s-au sfârşit prost. Marius Constantin a început să se simtă rău, a căzut inconştient la pământ. În ciuda intervenţiei medicilor chemaţi în ajutor, pentru român nu s-a mai putut face nimic.

Acum sucevenii din Londra încearcă să strângă bani să-l trimită acasă. În caz că nu reuşesc, românul va fi incinerat de autorităţile britanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Marius Constantin, suceveanul care a ajuns om al străzii în Londra, a murit la 44 de ani. Românii din UK încearcă să strângă bani ca să-l aducă acasă