Antena Meniu Search
x

O pisică, un papagal sau un şarpe? Care este animalul perfect de companie în funcţie de zodia ta

Să fie un căţeluş, o pisică, un şarpe sau chiar un dihor? Animalele de companie ne îmbogățesc viețile în multe feluri. Ori de câte ori aveţi grijă de ele, vă oferiţi şi vouă un mic ajutor.

Să fie un căţeluş, o pisică, un şarpe sau chiar un dihor? Animalele de companie ne îmbogățesc viețile în multe feluri. Ori de câte ori aveţi grijă de ele, vă oferiţi şi vouă un mic ajutor. De exemplu, plimbatul patrupezilor ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate, mângâiatul pisicii scade nivelul de stres, iar privitul peştilor în acvariu contribuie la relaxare.

Care ar fi alegerea potrivită atunci când vă doriţi să cumpăraţi sau să adoptaţi un nou membru în familie, dacă vă ghidaţi după zodia voastră?

Trebuie să fiţi foarte atenţi când luaţi o astfel de decizie, pentru că nu orice animal de companie este potrivit temperamentului şi stilului vostru de viaţă.

Berbec (21 martie - 19 aprilie)

Pentru că sunteţi energici, plini de viaţă şi nu puteţi sta o clipă fără să vă găsiţi o modalitate de a vă petrece fiecare bucăţică de timp, un animal perfect de companie poate fi un câine din rasa Terrier Boston.

Mic de statură, dar robust, patrupedul poate fi un partener perfect atât pentru călătorii, cât şi pentru simple momente de distracţie în interiorul casei. Nu stă oclipă locului şi nu vă va lăsa să leneviţi prea mult. Pot fi dresaţi uşor, sunt ascultători şi întotdeauna loiali stăpânului lor.

Taur (20 aprilie - 20 mai)

Calmi, răbdători şi atenţi la detalii, Taurii au nevoie de un animal de companie nu foarte energic şi care să nu necesite multe plimbări în aer liber. 

O ţestoasă este alegerea perfectă, mai ales în serile relaxante în care tot ce vă doriţi este să citiţi o carte sau să meditaţi în linişte.

Gemeni (21 mai - 20 iunie)

Sociabili, energici şi foarte pozitivi, Gemenii pot comunica cu aproape toată lumea şi îşi fac prieteni foarte uşor. N-o să vezi niciodată un reprezentant al acestei zodii, stând la o petrecere în colţ, fără să vorbească sau să danseze cu cineva.

Iar pentru că sunt extrem de vorbăreţi, o alegere înţeleaptă pentru aceşti nativi sunt papagalii, păsări colorate care adoră să interacţioneze cu oamenii.

Rac (21 iunie - 22 iulie)

Racii sunt atenţi întotdeauna cu cei din jur şi mereu gata să ofere o mână de ajutor. Emană iubire oriunde merg şi încântă oamenii cu bunătatea şi căldura lor.

V-aţi gândit vreodată să adoptaţi un animal de companie cu nevoi speciale? Aceste suflete, abandonate de mulţi oameni care nu îşi pot asuma responsabilitatea îngrijirii necesare pentru dizabilitatea lor, aşteaptă cu nerăbdare iubire şi atenţie, iar voi aţi putea fi candidaţii perfecţi.

Veţi fi mai mult decât împliniţi ştiind că aveţi capacitatea necesară de a le asigura ajutorul de care au nevoie şi mai ales, veţi avea pe cine să vă concentraţi toată atenţia.

Leu (23 iulie - 22 august)

Leii sunt eleganţi, îndrăzneţi şi serioşi, iar un animal de companie potrivit pentru aceşti nativi este servalul. Asemănătoare cu o pisică, doar că este mai musculoasă şi are picioare mai lungi, această felină vă poate fi un companion de nădejde, mai ales dacă are parte de un dresaj corespunzător.

De asemenea, pentru că sunteţi energici şi aventuroşi, acest patruped este alegerea ideală, alături de care vă puteţi petrece timpul într-un mod inedit, iar prietenii vor dori numaidecât să vă viziteze şi să îl cunoască.

Fecioara (23 august - 22 septembrie)

Pentru că sunteţi practici, atenţi şi orientaţi spre detalii, un animal perfect de companie pentru voi poate fi un dihor. Aceştia sunt liniştiţi, prietenoşi, curioşi, dar şi extrem de inteligenţi.

Un dihor ca animal de companie poate fi excelent dacă aveţi şi un program bine stabilit la muncă şi vă petreceţi mult timp la birou, deoarece, fiind considerate animale nocturne, aceştia sunt activi şi jucăuşi mai mult dimineaţa şi seara, iar în restul timpului preferă să doarmă.

Balanţa (23 septembrie - 22 octombrie)

Este o provocare pentru acest nativ să ia o decizie, iar cea mai bună alegere pentru un animal de companie este probabil să aibă câte un exemplar din fiecare specie.

Este binecunoscut faptul că întotdeauna încercaţi să staţi departe de conflicte, iar dacă apare unul, faceţi tot posibilul de a aplana situaţia. Nu aţi putea face o alegere, fără să vă asiguraţi că nu supăraţi pe nimeni, aşa că o soluţie perfectă pentru voi ar fi să locuiţi la o fermă unde puteţi avea grijă de multe animale. 

Aţi fi un stăpân atât de bun încât aţi reuşi să creaţi o prietenie chiar şi între câine şi pisică. 

Scorpionul (23 octombrie - 21 noiembrie)

Deşi aţi crede că un scorpion ar fi o decizie potrivită pentru acest nativ, ei bine, răspunsul este altul. Persoanele aflate sub acest semn zodiacal sunt misterioase, imprevizibile şi ştiu foarte bine să ţină un secret.

Când vine vorba de discreţie, Scorpionii sunt cei mai pricepuţi. Astfel, animalul de companie potrivit pentru această zodie este şarpele, care are un temperament asemănător cu al stăpânului său.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Săgetătorii adoră să fie liberi şi sălbatici, nu ţin cont de ce li se spune şi au o viziune diferită asupra mediului înconjurător. Aceşti nativi îşi trăiesc viaţa după propriile reguli şi consideră că este cea mai sănătoasă soluţie pentru psihicul lor.

Un animal perfect care să ţină pasul cu energia unui Săgetător este calul, un animal nobil, elegant, inteligent şi foarte prietenos, dacă este crescut şi dresat cum trebuie.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie)

Capricornii sunt practici şi văd o rezolvare în orice situaţie, mai ales dacă au analizat cu grijă toate variantele existente. Sunt foarte atenţi şi protectivi, atât cu propria persoană, dar mai ales cu cei din jur.

O alegere înţeleaptă pentru un animal de companie este căţelul din rasa Akita. Curajoşi şi loiali faţă de stăpânul lor, aceşti patrupezi îndeplinesc în acelaşi timp două roluri esenţiale pentru un Capricorn: sunt companioni excelenţi de viaţă, dar şi câini de pază, deşi în aparenţă nu par foarte înfricoşători...

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Vărsătorii sunt foarte pricepuţi, migăloşi şi adoră să rezolve probleme sau ghicitori care necesită timp şi o gândire ageră.

Un animal perfect de companie pentru aceşti nativi este un hamster sau alte specii de rozătoare asemănătoare, cărora să le cumpere cuşti mari, pline cu tuburi, roţi şi senzori şi pe care să-i poată urmări jucându-se printre diferitele obstacole atent aranjate.

Peşti (19 februarie - 20 martie)

Peştii sunt genul de persoane visătoare, cu capul în nori şi destul de uituce, motiv pentru care nu au nevoie de un animal de companie care să necesite multă atenţie sau efort pentru îngrijire.

Chiar dacă pare previzibil, peştii pot fi alegerea perfectă, mai ales că un acvariu plin cu exemplare exotice ar transforma livingul acestor nativi într-o adevărată oază de relaxare. Iar pe lângă acest lucru sunt şi foarte uşor de întreţinut!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Horoscop » O pisică, un papagal sau un şarpe? Care este animalul perfect de companie în funcţie de zodia ta