Antena Meniu Search
x

50 de pisici au moștenit o mică avere din partea unui francez generos

Un filantrop generos a lăsat moștenire o mică avere pisicilor care trăiesc în subsolul Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2020, 10:47

Pisicile din Ermitaj au primit o mică avere din partea unui francez.
Pisicile din Ermitaj au primit o mică avere din partea unui francez. - Profimedia Images
  • Zeci de pisici au primit o mică avere din partea unui francez.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproximativ 50 de pisici trăiesc în celebrul muzeu din Sankt Petersburg, care găzduiește 3 milioane de opere de artă, artefacte și sculpturi răspândite în mai multe clădiri, inclusiv în Palatul de Iarnă.

Ecaterina cea Mare, fondatoarea Ermitajului, a dat pisicilor statutul de gardieni ai galeriilor de artă, potrivit agenției de presă RIA Novosti, menționând că pisicile aveau rolul de a ține rozătoarele departe de sălile muzeului, potrivit CNN.

Acum, felinele sunt îngrijite de voluntari și de către personalul muzeului, iar cheltuielile pentru hrana și igiena lor sunt susținute din donații, potrivit muzeului, care notează că animalele au propria mașină de spălat și beneficiază de serviciile unui medic veterinar local.

Directorul general al muzeului, Mihail Piotrovsky, a declarat într-o conferință de presă la începutul acestei luni, că binefăcătorul francez, care a preferat să rămână anonim, a iubit atât de mult pisicile, încât le-a lăsat prin testament o „mică avere”.

"Prietenul nostru francez a făcut un lucru remarcabil. Suma nu este foarte mare, dar devine foarte important atunci când persoana scrie un testament, iar avocații ne contactează. Este foarte interesant întreg procesul".

Fondurile vor fi folosite probabil pentru repararea sălilor din subsolul muzeului, unde locuiesc pisicile, a mai adăugat Piotrovsky.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » 50 de pisici au moștenit o mică avere din partea unui francez generos