Antena Meniu Search
x

A fost prostituată într-un bordel. A condus peste 50.000 de bărbaţi. Îi decapita pe loc dacă îi prindea abuzând femei. Iată povestea uneia dintre cele mai notorii femei-pirat din istorie

Cheng I Sao a fost una dintre cele mai notorii femei pirat din istorie. Chinezoaica lucra într-un bordel atunci când s-a căsătorit cu puternicul pirat Chent I, în anul 1801.

Cheng I Sao a fost una dintre cele mai notorii femei pirat din istorie. Chinezoaica lucra într-un bordel atunci când s-a căsătorit cu puternicul pirat Chent I, în anul 1801.

Echipa formată din cei doi a organizat una dintre cele mai impresionante armate de piraţi din China. Aveau sute de nave la dispoziţie şi un echipaj format din circa 50.000 de bărbaţi, cu care atacau ambarcaţiunile pescarilor, pe cele ale negustorilor şi satele de pe coasta de sud a Chinei.

După moartea soţului ei, în 1807, Cheng I Sao a urcat în ierarhia puterii şi a încheiat un parteneriat cu un locotenent de încredere care i-a devenit şi amant, Chang Pao. Pe parcursul următorilor ani, ea a jefuit tot ce i-a ieşit în cale în sud-estul Asiei şi a adunat o flotă care rivaliza cu marinele militare ale multor ţări.

Femeia pirat avea un set de reguli pe care bărbaţii din echipajul ei le respectau cu sfinţenie. Dacă violau prizonierele, bărbaţii erau decapitaţi. Dezertorii erau prinşi şi pedepsiţi prin tăierea urechilor.

Regimul sângeros al lui Chen I Sao a făcut-o inamicul principal al autorităţilor chineze şi, în 1810, soldaţi din Marina britanică şi din cea portugheză au fost aduşi pentru a o prinde. Ea nu a fugit, ci le-a transmis că îşi va preda flota, dacă i se va permite să îşi păstreze bogăţiile obţinute în urma numeroaselor jafuri.

Cheng I Sao era unul dintre cei mai de succes piraţi din istorie atunci când s-a retras de pe mări. Ea a continuat să administreze o casă de jocuri de noroc până când a murit la vârsta de 69 de ani, în 1844.

sursa: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » A fost prostituată într-un bordel. A condus peste 50.000 de bărbaţi. Îi decapita pe loc dacă îi prindea abuzând femei. Iată povestea uneia dintre cele mai notorii femei-pirat din istorie