Antena Meniu Search
x

Video Alimentele "minune" care menţin organismul în formă de nota 10. Sunt "elixirul" tinereţii

Suntem tot mai atenţi la etichete, ceea ce nu e deloc rău. Este un semn că ne interesează tot mai mult starea noastră de sănătate şi calitatea vieţii, până la urmă. Ne întrebăm, de exemplu, ce şi cât să mâncăm ca să nu îmbătrânim? Sau ca să încetinim, pe cât putem, îmbrătrânirea. Evident, nu ne garantează nimeni tinereţea veşnică, însă există anumite super-alimente care ne ajută să ne menţinem organismul tânăr. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 19.02.2024, 17:48

Vezi și

Ceea ce mâncăm este în strânsă legătură cu creşterea duratei de viaţă. Este concluzia unui studiu desfăşurat pe o perioadă de mai mulţi ani. Să vedem, concret, care sunt alimentele care ne pot ajuta să trăim mai mult.

Alimentele care ne ţin tineri şi sănătoşi

Leguminoasele sunt surse bogate de substanțe nutritive, iar studiile au arătat că cei care urmează o dietă bogată în leguminoase au şanse să trăiască cu 8 ani mai mult. 

Ceapa, mai exact ceapa roşie, este pe locul doi în topul alimentelor care ne ajută să ne păstrăm organismul tânăr. 

Pe acelaşi subiect

Caperele sunt o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi quercetina și rutina, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism și previn deteriorarea celulelor, reducând astfel semnele de îmbătrânire prematură.

Consumul fructelor uscate este un obicei alimentar bun din punct de vedere al longevităţii . Acţiune confirmată de un studiu important care a urmărit peste 100.000 de oamnei timp de 30 de ani. Cei care cosnumau în mod obişnuit fructe uscate aveau cu 20% mai puţine şanse de a muri. 

Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, iar rădăcina sa uscată și măcinată este folosită în mod tradițional în medicina ayurvedică și în bucătăria indiană pentru proprietățile sale medicinale și culinare. Printre aceste proprietăți, se numără și beneficiile pentru longevitate, datorită compușilor activi pe care îi conține, cum ar fi curcumina. 

Legătură strânsă între cafea şi longevitate

Surprinzător, există o legătură strânsă între cafea şi longevitate. Cei care sunt consumatori de cafea sunt mai feriţi să moară prematur decât cei care nu o savurează. Totodată, conform studiului cei care beau cafea sunt feriţi de boli cardiovasculare. 

Pentru a beneficia de proprietățile rodiei pentru longevitate, este recomandat să consumaţi fructele proaspete sau sucul de rodie în mod regulat, în cadrul unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Studiile au arătat că consumul regulat de rodie poate fi asociat cu reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, de prostată și de colon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Alimentele "minune" care menţin organismul în formă de nota 10. Sunt "elixirul" tinereţii