Antena Meniu Search
x

Arcul de Triumf din Paris, învelit într-un material reciclabil. Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară

Schimbare la faţă la Arcul de Triumf din Paris. Monumentul de 50 de metri înălţime a fost împachetat complet în material reciclabil din polipropilenă.

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 10:47

Vezi și

Instalaţia inedită prinde viaţă şi se mişcă în bătaia vântului şi reflectă lumina. Operaţiunea de împachetare a Obiectul de artă a devenit rapid un punct de atracţie al capitalei franceze atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

Arcul de Triumf poate fi vizitat în această ipostază timp de trei săptămâni, iar cei care vor urcă până pe acoperiş pot păşi pe material. Proiectul este visul de tinereţe al aritstului de origine bulgar Christo, care în 1985 a împachetat Pont-Neuf şi care s-a stins din viaţă anul trecut. Instalaţia ar fi trebuit să acopere Arcul de Triumf în toamna lui 2020, dar pandemia a amânat evenimentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Inedit » Arcul de Triumf din Paris, învelit într-un material reciclabil. Proiectul este visul de tinereţe al unui artist de origine bulgară