Bebeluş abandonat într-un prosop, printre gunoaie, salvat de un căţeluş, în Filipine. Animalul "a cerut" ajutorul unui motociclist

De Veronica Micu.
Publicat: 30.01.2021, 08:40.
Actualizat: 30.01.2021, 13:01

Un bebeluş abandoat într-un depozit de gunoaie din Cebu, Filipine, a fost salvat de un câine, povestea emoţionantă, publicată de ziarul italian La Stampa, răspândindu-se rapid pe reţelele de socializare.

Bebeluş abandonat într-un prosop, printre gunoaie, salvat de un câţeluş, în Filipine. Animalul "a cerut" ajutorul unui motociclist

La Stampa

"Nu toți eroii poartă pelerine sau sunt oameni. Blacky nu a încetat să latre până nu a găsit ajutorul pe care îl căuta. Și numai datorită nasului său, în Cebu, Filipine, un copil nedorit, abandonat printre gunoaie, a fost salvat", aşa îşi încep povestea jurnaliştii La Stampa.

Junrell Fuentes Revilla mergea cu motocicleta prin munții din Cebu.

La un moment dat, de nicăieri, în faţa lui a apărut un câine, care a început să latre puternic şi să alerge alerge după el.

Inițial, omul a crezut că patrupedul este deranjat de motor, apoi a realizat că vrea să-i „spună” ceva și că nu va renunța până nu se va opri.

Câinele lătra fără încetare, „de parcă ar fi avut nevoie disperată să spună ceva”

Junrell s-a oprit, l-a mângâiat și și-a dat seama că vrea să-i arate ceva, să-l ducă undeva. Copleșit de situație, l-a urmat. Câinele a început să-l ghideze de pe potecă spre un depozit de deșeuri. Și acolo a văzut „un pachețel”. Când s-a apropiat, bărbatului nu i-a venit să creadă ochilor: era un nou-născut înfășurat într-un prosop, încă în viață.

Copilul a fost dus la cea mai apropiată secție de poliție: părea să aibă o stare bună de sănătate, în ciuda faptului că a fost abandonat într-un depozit de deșeuri.

Povestea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, iar mai mulți voluntari ai Hope For Straysau pornit în căutarea câinelui. Așa au aflat că nu e un câine vagabond, ci aparține unei familii numeroase care trăiește în munți.

„Familia este iubitoare de câini și are alți 4 câței, precum și 5 pui. Nu vom uita niciodată ce ne-a spus proprietarul său: <Oricât de grea ar fi viața, chiar dacă sunt sărac, îmi hrănesc toți câinii și îi îngrijesc>”, a declarat unul dintre voluntari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.