Antena Meniu Search
x

Video Căţelul Bobi a rămas fără titlul din Cartea Recordurilor. N-a putut fi dovedit cel mai bătrân câine din lume

Cartea Recordurilor i-a retras titlul de cel mai bătrân câine din lume lui Bobi. Animalul a murit toamna trecută, la 31 de ani şi jumătate, o vârstă matusalemică pentru rasa lui, care nu trece, în medie de 14 ani. Veterinarii nu au reuşit să îi stabilească, însă, vârsta cu precizie, aşa că titlul i-a fost retras post-mortem.

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 22:05

Vezi și

Longevitatea lui Bobi, care a murit în luna octombrie în Portugalia după ce fusese desemnat în 2023 cel mai bătrân câine din toate timpurile, a stârnit îndoieli atât de mari încât organizaţia Guinness World Records a decis să suspende acest titlu.

Bobi a rămas fără recordul mondial

Bobi a murit în octombrie la vârsta de 31 de ani şi 165 de zile, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guinness World Records, care îi acordase acel titlu în februarie 2023, după ce omologase longevitatea sa excepţională.

Bobi, un exemplar de Rafeiro do Alentejo, o rasă canină ce are în mod normal o speranţă de viaţă medie cuprinsă între 12 şi 14 ani, trăia înconjurat de pisici într-o casă din Conqueiros, un mic sat din centrul Portugaliei.

Animal de companie, cu blana maro, Bobi a evitat soarta tristă a celorlalţi căţei din generaţia lui, care au fost înmormântaţi după naştere. El a fost ascuns de copiii familiei, iar acest fapt i-a salvat viaţa.

Întrebat despre secretul longevităţii câinelui, stăpânul acestuia, Leonel Costa, nu a dat curs solicitărilor transmise marţi de AFP, însă a declarat în urmă cu un an că aceasta putea fi explicată prin mediul liniştit în care trăia Bobi şi "alimentaţia lui variată" preparată în casă şi care se baza pe "carne şi peşte".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Căţelul Bobi a rămas fără titlul din Cartea Recordurilor. N-a putut fi dovedit cel mai bătrân câine din lume