Antena Meniu Search
x

Cea mai frumoasă pictură stradală din lume se află la Sibiu. Lucrarea aduce viaţă blocurilor gri, turiştii sunt încântaţi: "Împrospătează priveliştea"

O pictură murală premiată face din Sibiu un oraş celebru pe o platformă de artă stradală. Lucrarea "Urletul furtunii" a fost desemnată pe site-ul Street Art Cities cea mai frumoasă pictură stradală din lume. Operă a unui artist argentinian, "Urletul furtunii" a concurat cu lucrări din ţări de pe trei continente şi a fost votată de pasionaţi de pe tot globul.    

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 14:16

Vezi și

Lucrarea care acoperă faţada unui bloc cu patru etaje din Sibiu este una dintre cele mai apreciate opere de artă stradală din întreaga lume. Voturile adunate au clasat-o pe primul loc în cadrul unui concurs pe populara platformă Street Art Cities. 

Andrei Oltean, organizator Street Art Sibiu: Suntem mândri că am pus Sibiul pe harta internaţională a lucrărilor cele mai bune. Este o lucrare în care artistul a dat tot ce a avut mai bun. 

Artistul argentinian Julian Cruz care a lucrat la "Urletul Furtunii" 7 zile

Lucrarea "Urletul Furtunii" a fost realizată luna trecută în cadrul Sibiu Street Art. Autor este artistul argentinian Julian Cruz care a lucrat la ea şapte zile. De pictură se bucură acum trecătorii care o imortalizează în fotografii. Mulţi au venit special pentru asta. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Aşa ceva se vede rar în alte oraşe şi suntem foarte încântaţi. Stăm în apropierea Sibiului, în comuna Cristean şi am spus că dacă sunt de aici, trebuie să văd aşa ceva. 

Femeie: Îmi place foarte mult, în special această pictură. Şi da, aduce viaţă blocurilor care au nişte faţade atât de gri. Împrospătează priveliştea. 

Femeie: E super frumoasă şi chiar înveseleşte oraşul. Schimbă Sibiul cu ceva. 

Sibiul, considerat cea mai amplă galerie stradală din ţară

Premiul este o premieră pentru un oraş din România. Sibiul deţine una dintre cele mai mari galerii de artă stradală din ţară. În ultimii ani, blocuri de locuinţe, şcoli sau instituţii publice au fost înfrumuseţate cu ajutorul picturilor murale.

Andrei Oltean, organizator Street Art Sibiu: Oraşul Sibiu, în momentul de faţă, are peste 300 de lucrări de pictură murală şi este considerat cea mai amplă galerie stradală. 

Lucrarea premiată are 20 de metri înălţime. La ea au contribuit şi locatarii blocului care au reparat faţada înainte ca pictura să fie realizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Cea mai frumoasă pictură stradală din lume se află la Sibiu. Lucrarea aduce viaţă blocurilor gri, turiştii sunt încântaţi: "Împrospătează priveliştea"