Antena Meniu Search
x

Descoperirea care şochează o lume întreagă! Ce se află în AMBALAJUL de la PIZZA şi cât de dăunător este

Deşi nu ne-am fi gândit vreodată, cutia de la pizza poate dăuna grav sănătăţii, spun specialiştii. De ce?

Deşi nu ne-am fi gândit vreodată, cutia de la pizza poate dăuna grav sănătăţii, spun specialiştii. De ce?

Ei bine, substanţele chimice din produsele de fiecare zi, cum ar fi ambalajele pentru mâncare sau pelerinele de ploaie, pot creşte de până la 16 ori riscul pierderii sarcinii în cazul femeilor însărcinate.

Un raport al oamenilor de ştiinţă de la University of Southern Denmark a arătat că chimicalele de uz cotidian pot creşte semnificativ pericolul unui avort.

Studiul a fost realizat pe 392 de femei însărcinate, printre care şi 56 de femei care au trecut printr-o pierdere de sarcină nedorită. Savanţii danezi au observat că femeile care au ajuns la avort spontan aveau un nivel mai ridicat de substanţe chimice din categoria PFAS (polyflourinated alcylated substances), cu efecte de dezechilibru la nivelul sistemului endocrin.

Chimicalele PFAS se găsesc în obiecte banale, cum ar fi cutiile de pizza, obiecte de mobilă, pelerina de ploaie etc. Potrivit cercetătorilor, chimicalele din ambalajele cu care se împachetează mâncarea sunt cele mai periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Descoperirea care şochează o lume întreagă! Ce se află în AMBALAJUL de la PIZZA şi cât de dăunător este