Antena Meniu Search
x

Diamantul uriaş "Bleu Royal", vândut pentru o sumă colosală la o licitație Christie's din Geneva. De ce este atât de valoros

Cel mai mare diamant de culoare fancy vivid blue fără cusur intern, scos vreodată la licitație, a fost vândut pentru suma impresionantă de 43,8 milioane de dolari la o vânzare de bijuterii rare organizată de Christie's la Geneva, a anunțat casa de licitații citată de Reuters.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 09:57

Diamantul "Bleu Royal", de 17,61 carate
Diamantul "Bleu Royal", de 17,61 carate - Profimedia

Diamantul albastru viu, cunoscut sub numele de „Bleu Royal” și montat într-un inel, este printre cele mai rare diamante descoperite vreodată. Cu o greutate de 17,6 carate, diamantul avea o valoare estimată de până la 50 de milioane de dolari înainte de vânzare.

Diamantul albastru "Bleu Royal", vândut la licitaţie pentru 44 milioane de dolari

„Piatra a făcut aproape 44 de milioane de dolari”, a declarat Rahul Kadakia, șeful internațional de bijuterii al Christie's. „Este o sumă uriașă, având în vedere ce se întâmplă în lumea de astăzi”. Max Fawcett, șeful departamentului de bijuterii al Christie's din Geneva, a declarat că diamantul este unic datorită culorii sale de un albastru intens și bogat și a formei sale nemodificate de pară strălucitoare.

În cadrul licitației de marți, Christie's a vândut zeci de bijuterii rare în valoare totală de peste 77 de milioane de dolari, relatează Mediafax„Este clar că piața este încă foarte puternică în anumite domenii”, a declarat Fawcett „Pietrele colorate s-au comportat extrem de bine, la fel ca și bijuteriile semnate... Există o piață foarte bună pentru lucrurile rare și există încă colecționari care caută ceea ce este mai bun”.

Într-o vânzare separată, luni, Christie's a vândut un ceas de mână Rolex purtat de Marlon Brando în filmul „Apocalypse Now” din 1979 pentru peste 4,5 milioane de franci elvețieni (4,99 milioane de dolari). Actorul își gravase semnătura pe spate pentru a evita ca acesta să fie schimbat accidental în timpul filmărilor.

În urmă cu doi ani, același ceas a fost vândut la licitație pentru 2 milioane de franci elvețieni. „A bifat cu adevărat toate căsuțele, motiv pentru care am reușit să entuziasmăm colecționari din întreaga lume, din Orientul Îndepărtat, dar și din America”, a spus el. „Suntem extrem de încântați de rezultat”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Diamantul uriaş "Bleu Royal", vândut pentru o sumă colosală la o licitație Christie's din Geneva. De ce este atât de valoros