Antena Meniu Search
x

Video Doi bursuci, surprinși jucându-se în toiul nopții, în Parcul Natural Lunca Mureșului

Doi bursuci au fost surprinși ieșind din vizuină, la joacă, în Parcul Natural Lunca Mureșului. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook Romsilva.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 20.11.2020, 17:56

Familie de bursuci, surprinsă în Parcul Natural Lunca Mureșului
Familie de bursuci, surprinsă în Parcul Natural Lunca Mureșului - Facebook
  • O familie de bursuci a fost surprinsă, la joacă, în Parcul Natural Lunca Mureșului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1. 

"Secvențe nocturne cu o familie de bursuci deosebit de simpatici, surprinși de una din camerele de monitorizare, amplasată de colegul nostru, Irinel Oberșan, în Parcul Natural Lunca Mureșului. Personajele noastre sunt tandre unul cu celălalt și grijulii cu vizuina lor.

Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 ha și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară", potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook Romsilva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Doi bursuci, surprinși jucându-se în toiul nopții, în Parcul Natural Lunca Mureșului