Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi cerbi tineri, filmaţi duelându-se într-o pădure din Suceava. Şi-au testat puterile înaintea boncănitului

La Suceava, în inima unei păduri din Broșteni, camerele de supraveghere au surprins un ... duel. 
Protagoniştii sunt doi cerbi maiestuoşi. Imaginile impresionante au fost postate pe pagina de socializare a Regiei Naționale a Pădurilor.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 14:14

După câteva secunde în care şi-au testat forţa coarnelor, cei doi cerbi au abandonat ringul şi s-au îndreptat în direcţii diferite. Rivalitatea acerbă dintre masculi este o stare normală a acestor animale în perioada de împerechere care începe chiar din luna septembrie. 

Şi-au testat forţa coarnelor înaintea boncănitului

"Mai în joacă, mai serios, doi cerbi tineri își testează puterile înaintea boncănitului, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. 

Vezi și

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie", scriu reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În traducere, boncănitul este momentul de împerechere a erbivorelor. Un spectacol unic, care are loc în fiecare toamnă, odată cu răcirea vremii, în care cerbii intră în competiţie pentru a impresiona ciutele. Scot răgete puternice ca să-şi arate forţa şi se luptă între ei pentru a-şi marca teritoriul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Inedit » Doi cerbi tineri, filmaţi duelându-se într-o pădure din Suceava. Şi-au testat puterile înaintea boncănitului