Antena Meniu Search
x

E oficial! Aşa DEBLOCHEZI un smartphone fără să ştii CODUL PIN

Orice smartphone sau tabletă vine cu măsuri de securitate integrate. Dacă le uiţi însă, merită să ştii cum deblochezi un Android fără ele

Foto: PlayTech.ro

Orice smartphone sau tabletă vine cu măsuri de securitate integrate. Dacă le uiţi însă, merită să ştii cum deblochezi un Android fără ele

Oricine trebuie să aibă un cod se securitate pe telefon pentru a preveni accesul altor persoane la fotografiile, contactele, mesajele, email-urile şi toate celelalte informaţii ale voastre. Câteodată însă, acestea ajung să nu vă lase nici pe voi să vă accesaţi meniul dispozitivului.

Cum treci peste un cod de deblocare sau o parolă dacă nu ai acces la datele de recuperare?

Prima soluţie este dedicată utilizatorilor de telefoane Samsung care au fost suficient de inspiraţi încât să-şi facă un cont Samsung din meniul aparatului. Dacă nu aveţi deja unul, ar fi bine să vi-l creaţi acum, când încă nu aveţi nevoie de el.

Acesta vă poate ajuta să vă deblocaţi gadgetul de la distanţă. Folosind un computer sau o tabletă, intraţi cu browserul vostru preferat pe https://findmymobile.samsung.com/. În această fereastră, autentificaţi-vă cu numele de utilizator şi parola aferentă contului vostru Samsung creat anterior şi configurat pe Android-ul cu probleme. Acum, faceţi un click pe Unlock My Device din meniul din partea stângă a ecranului şi un al doilea click pe Unlock my screen. Automat vi se va încărca o nouă pagină cu un buton în centru intitulat Unlock. După atingerea sa, la câteva secunde distanţă, smartphone-ul va fi deblocat, context în care, puteţi intra în meniul său pentru a configura o altă metodă de securizare.

Dacă nu era evident, această soluţie funcţionează doar dacă telefonul sau tableta în cauză este conectată la internet, fie prin WiFi, fie prin 3G.

Cum deblochezi un Android folosind o aplicaţie terţă plătită?

În teorie, sunt disponibile pe Google Play multe aplicaţii care se laudă că te învaţă cum să deblochezi un Android şi multe din ele chiar execută această acţiune. Problema este că majoritatea necesită drepturi de root pe aparat şi nu mulţi dintre voi v-aţi rootat telefonul sau tableta. Alternativa este o aplicaţie plătită.

Pentru scopul acestui tutorial vă recomand Screen Lock Bypass Pro. Costă 4,2 dolari, dar dacă nu vă puteţi accesa meniul gadgetului şi aţi trecut prin toate celelalte etape, s-ar putea să reprezinte singura soluţie. Din păcate, deşi funcţionează foarte bine, nu este compatibilă cu orice Android, motiv pentru care există un risc asociat achiziţiei sale. Cel mai bine ar fi să studiaţi un pic înainte dacă se potriveşte sau nu cu telefonul vostru.

Cum e de aşteptat, nu o aveţi instalată pe telefon. Din acest motiv, intraţi pe play.google.com cu contul şi parola voastră de Google. Căutaţi Screen Lock Bypass Pro sau faceţi un click pe link-ul de mai sus. Achiziţionaţi-o şi optaţi să o instalaţi de la distanţă pe smartphone-ul vostru, având grijă ca dispozitivul respectiv să nu fie conectat la priză sau PC. După instalare, conectaţi încărcătorul la telefon sau reporniţi-l forţat, fie prin îndepărtarea bateriei, fie apăsând câteva secunde pe butonul de Power. La câteva secunde după pornire, procesul de deblocare va fi iniţiat automat şi în mijlocul ecranului va apărea butonul Activate. Faceţi un ţap pe el pentru a reseta măsurile de securitate.

Sursă: PlayTech.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » E oficial! Aşa DEBLOCHEZI un smartphone fără să ştii CODUL PIN