Antena Meniu Search
x

Foto "Groază" și curiozitate în Roma. S-a inventat automatul de pizza, care coace aluatul în doar trei minute

Raffaele Esposito, napolitanul din secolul 19 despre care se spune că a inventat cea mai faimoasă pizza din Italia, s-ar putea întoarce în mormânt, scrie Reuters. Roma are acum un automat care livrează pizza proaspătă în trei minute, pentru doar câțiva euro.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.05.2021, 15:02

Automatul, de un roșu aprins și denumit "Mr. Go Pizza", "coace" doar patru tipuri de pizza. Iar prețurile sunt modice, de la 4.5 euro la 6 euro, cu mult mai puțin față de o pizza gătită la restaurant. În plus, mașina frământă și acoperă aluatul, iar clienții pot privi cum pizza se gătește în spatele unei ferestre de sticlă.

Părerile clienților au fost mixte, variind de la "acceptabil dacă ești pe fugă" la groază, dat fiind pasiunea italienilor pentru acest preparat devenit emblematic. "Arată bine dar este mult mai mică decât una de la restaurant și are mai puțin topping", a fost de părere Claudio Zampiga, un pensionar.

Oamenii au consumat diverse tipuri de aluat cu "topping-uri" de milenii, însă este în general acceptat că pizza, în forma ei actuală, a fost perfectată în Napoli, unde era considerată mâncarea săracilor. Tradiția spune că Raffaele Esposito a creat clasica "Pizza Margherita" pe 11 iunie 1889, pentru a onora vizita reginei Margareta de Savoia (Margherita Maria Teresa Giovanna). Atunci a folosit roșii, mozzarella și frunze de busuioc pentru a reprezenta culorile steagului unei Italii unite - roșu, alb și verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » "Groază" și curiozitate în Roma. S-a inventat automatul de pizza, care coace aluatul în doar trei minute