Antena Meniu Search
x

Imaginea unui pui de rinocer, la plimbare alături de mama sa, a dat un indiciu preţios despre o specie aproape pierdută

Un exemplar rar de rinocer de Java a fost observat într-un parc naţional indonezian, ceea ce sporeşte speranţele de conservare a unuia dintre cele mai periclitate mamifere din lume, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 16:09

- X

Animalul reperat este un rinocer tânăr cu vârsta estimată între trei şi cinci luni, dar sexul său rămâne necunoscut. Acesta a fost văzut joi în imaginile filmate de una dintre cele 126 de camere ascunse din Parcul Naţional Ujung Kulon de pe insula Java, la vest de capitala indoneziană Jakarta.

Puiul de rinocer se plimba împreună cu mama sa

"Aceasta este o veste bună şi dovedeşte că rinocerii din Java, care există doar la Ujung Kulon, se pot reproduce în mod corespunzător", a declarat Satyawan Pudyatmoko, un înalt funcţionar din cadrul ministerului indonezian al Mediului, într-un comunicat publicat sâmbătă şi citat de Agerpres.

Puiul de rinocer se plimba împreună cu mama sa în parcul naţional de 120.000 de hectare de pădure umedă şi cursuri de apă situat în extremitatea sud-vestică a insulei Java, ultimul habitat natural al acestui rinocer endemic, aflat în pericol critic de dispariţie, potrivit UNESCO.

Rinocerii din Java au cute adânci care dau carapacei lor aspectul unei armuri. Autorităţile indoneziene estimează că populaţia lor se ridică în prezent la 82 de exemplare, după ani de declin. Cândva erau cu miile în toată Asia de Sud-Est, aceştia au fost grav afectaţi de braconajul galopant şi de invadarea habitatului lor de către oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Imaginea unui pui de rinocer, la plimbare alături de mama sa, a dat un indiciu preţios despre o specie aproape pierdută