Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini cu cel mai mare safir natural albastru din lume. Comoara cântărește peste 300 de kilograme

Autoritățile din Sri Lanka au prezentat oficial o piatră prețioasă uriașă despre care spun că este ”cel mai mare safir natural albastru din lume”, cu o greutate de 310 kilograme, care a fost descoperit în urmă cu trei luni într-o mină din Horana.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.12.2021, 13:05

Vezi și

Gemologii locali, care au examinat safirul, au spus că este una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, deoarece cântărește mai mult de 300 de kilograme. Organizațiile internaționale nu au certificat încă piatra prețioasă.

Safirul albastru cântărește 310 kilograme

Safirul a fost expus în casa unuia dintre proprietarii minei de pietre prețioase din Horana, aflată la 65 de kilometri sud de Colombo. Un grup de călugări budiști au fost chemați pentru a intona binecuvântări pentru piatra prețioasă, înainte de a fi prezentată publicului, scrie CNN.

Nestemata a fost găsită în Ratnapura, o zonă bogată în pietre prețioase, unde localnicii au găsit în trecut cel mai mare ciorchine de safire stelate, în curtea din spatele unei case.

Pe acelaşi subiect

Ratnapura, capitala pietrelor prețioase din Sri Lanka

Ratnapura este cunoscută drept ”capitala pietrelor prețioase” din Sri Lanka, fiind un important exportator de safire și alte pietre prețioase.

Sri Lanka a câștigat în 2020 aproximativ jumătate de miliard de dolari prin exportul de pietre prețioase, diamante și alte bijuterii, potrivit unui raport oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Imagini cu cel mai mare safir natural albastru din lume. Comoara cântărește peste 300 de kilograme