Antena Meniu Search
x

Înmormântări "verzi" în Paris. O femeie vrea să introducă bicicleta-dric: "Este cel mai bun mod de consolare". Parizienii ridică din sprâncene

O antreprenoare de pompe funebre din Franţa a pedalat prin Paris recent, într-o zi de toamnă, pe o bicicletă dric despre care speră că va transforma modalitatea de desfăşurare a înmormântărilor în capitala Franţei, acestea putând deveni astfel mai "verzi", transmite joi Reuters, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 18:00

Înmormântările mai liniştite, mai prietenoase cu mediul, reprezintă o tendinţă de nişă, însă în creştere, iar Isabelle Plumereau este de părere că transportarea sicriului cu o bicicletă cargo special concepută în acest sens poate să ofere un caracter mai practic unei înmormântări.

În timp ce bicicletele dric există deja în alte câteva ţări, printre care Elveţia şi Danemarca

În timp ce bicicletele dric există deja în alte câteva ţări, printre care Elveţia şi Danemarca, vehiculul ei ar constitui o premieră în Franţa, potrivit antreprenoarei de pompe funebre în vârstă de 51 de ani.

"Pentru mine, combinarea bicicletei cu dricul este logică pentru că atunci când vorbim despre biciclete în Paris ne referim la mobilitate realizată cu blândeţe, iar dacă este o zi în care avem nevoie de blândeţe aceea este ziua în care însoţim pe cineva pe care-l iubim către locul său de odihnă veşnică", a spus Plumereau.

Pe acelaşi subiect

"Toată lumea merge în acelaşi ritm, în spatele unei biciclete dric, şi ne auzim, auzim sunetele naturii din jurul nostru, vântul printre copaci, păsările. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai bun mod de consolare", a adăugat ea.

Plumereau a declarat că a obţinut deja autorizaţii oficiale pentru utilizarea bicicletei dric - după ce a adaptat-o la regulamentele franceze - şi nu mai are nevoie decât de undă verde din partea asiguratorului său pentru a putea începe.

Trecătorii aruncau câte o privire la bicicleta dric neagră, din lemn uşor, unii dintre ei arătându-se intrigaţi, deloc convinşi. "Este destul de inovatoare", a declarat Elyes Meziou, în vârstă de 49 de ani, înainte de a adăuga că nu ar dori aşa ceva pentru propria înmormântare, notează Reuters. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Înmormântări "verzi" în Paris. O femeie vrea să introducă bicicleta-dric: "Este cel mai bun mod de consolare". Parizienii ridică din sprâncene