Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Legătura dincolo de cuvinte între un elefant şi îngrijitorul său. S-au reîntâlnit după mult timp, la ZOO Târgu Mureş

Elefanţii au memorie de... elefant. Au dovedit-o cele două exemplare de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Acestea şi-au recunoscut imediat foştii îngrijitori, unul dintre ei venit de la Budapesta. Bărbatul face parte din echipa de şapte specialişti veniţi de la grădinile zoologice din Uniunea Europeană pentru un schimb de experienţă. Cu această ocazie, animalelor li s-a făcut şi pedichiura.

de Redactia Observator

la 30.03.2023 , 08:00

Elefantul din imagini este Hella. Iar cel care o complimentează este fostul ei îngrijitor de la Grădina Zoologică din Budapesta, acolo unde femela elefant a trăit mulţi ani. Iar Hella nu numai că l-a recunoscut, dar a şi respectat imediat comenzile. "Elefanţii nu au cum să uite!", spune îngrijitorul.

Legătura specială cu îngrijitorii

Pe parcursul anilor, între îngrijitori şi animale se dezvoltă o legătură deosebită. Şi, chiar după mult timp, elefanții își recunosc oamenii. "Atunci când îl antrenezi, ai o legătură mai bună cu el şi poţi face anumite operaţiuni când ai probleme cu el", spune Szőregi Gergely, Budapest ZOO.

Vezi și

Pe lângă controlul de rutină, Hella s-a ales şi cu o pedichiură nouă. "Minunat! Chiar am rămas plăcut impresionată de felul cum sunt îngrijite animalele", mărturiseşte o educatoare din Neamţ. Şi copiii pe care i-a adus în vizită la ZOO sunt la fel de bucuroşi, spune dascălul: "E o ieşire pentru şcoala altfel şi sunt foarte încântaţi".

Pe acelaşi subiect

O tradiţie a Grădinilor ZOO din Europa

"Avem o vizită de la diferite grădini ZOO din străinătate, vizita îngrijitorilor de elefanţi. Asta e o tradiţie de fapt printre ZOO din Europa", spune Szantho Janos, director ZOO Târgu Mureş. Totodată este și un schimb de experiență. 

În România, numai la Târgu Mureș există oameni specializaţi în lucrul cu elefanţii, iar animalele de aici au ajuns la vârste record. Hella are 56 de ani, iar Tania 49, vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate fiind de 42 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Inedit » Legătura dincolo de cuvinte între un elefant şi îngrijitorul său. S-au reîntâlnit după mult timp, la ZOO Târgu Mureş