Antena Meniu Search
x

Mali, singurul elefant din Filipine, a murit la Zoo Manila, unde a trăit în captivitate 46 de ani. "Era din familie, o soră"

Singurul elefant din Filipine a murit la Grădina Zoologică din Manila, locul în care pachidermul a trăit timp de 46 de ani, a anunţat edilul capitalei filipineze, Maria Sheilah Honrado Lacuna-Pangan, transmite miercuri agenţia Xinhua.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 15:34

Mali, singurul elefant din Filipine, a murit la Zoo Manila
Mali, singurul elefant din Filipine, a murit la Zoo Manila - Profimedia

Primarul a declarat într-un mesaj video postat pe conturile sale de pe reţelele sociale că femela de elefant, pe nume Mali, a murit marţi după-amiază, la vârsta de 49 de ani. Municipalitatea a dispus efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cauzei decesului elefantului.

Elefantul Mali, singurul din Filipine, a ajuns la Manila pe când avea 3 ani

Mali, pe numele său complet Vishwa Ma'ali, şi-a petrecut întreaga viaţă în Manila după ce a fost donată de guvernul din Sri Lanka în 1977, la vârsta de trei ani. Ea a fost o vedetă a grădinii zoologice, atrăgând elevi, familii şi turişti timp de aproape cinci decenii.

Noel Co, îngrijitorul lui Mali din 2001, a deplâns moartea ei şi a descris-o drept "un membru al familiei, o soră", relatează Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri, primarul a declarat că autorităţile guvernamentale ale oraşului vor comunica cu cele din Sri Lanka pentru a le informa oficial în legătură cu moartea lui Mali şi în vederea unei posibile înlocuiri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Mali, singurul elefant din Filipine, a murit la Zoo Manila, unde a trăit în captivitate 46 de ani. "Era din familie, o soră"