Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia

O bucătăreasă din Vâlcea străbate ţara în lung şi-n lat cu rulota şi cu ceaunele. Găteşte în aer liber la mare, la munte sau în marile oraşe ale ţării. Preparatele tradiţionale sunt pregătite după reţetele bunicilor şi fac furori în aceste zile printre turiştii care ajung în staţiunea Rânca din judeţul Gorj.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 22:04

În alte ceaune, se prăjeşte în untură carnea de porc sau se fierbe fasolea cu ciolan. Iar pe grătar, se rumenesc lipiile. Bunătăţile sunt pregătite la foc mic, în aer liber, în vârful muntelui.

Maria a revenit în România după mulţi ani petrecuţi peste hotare

După mulţi ani ca bucătar în Italia si Spania, Maria a revenit acasă cu un vis: să cutreiere ţara în rulotă şi cu ceaunele. De la Bucureşti, la mare, apoi în alte mari oraşe. Acum a poposit la munte, la intrarea în staţiunea Rânca, unde întâmpină turiştii cu preparate tradiţionale.

Vezi și

"Visul meu e ca tinerii să guste preparatele care erau la bunici, fără adaos. Aţi văzut, am la dospit pâinica, pe care o pun pe grătar. Vreau să promovez gastronomia noastră, din toată ţara, fac fasole cu ciolan, carne la garniţă, tocan de oaie, tot felul de prăjituri, plăcintă cu brânză ca la Moldova", spune Maria Spinciu, bucătăreasă.

Pe acelaşi subiect

Ademeniţi de aromele din ceaune, mulţi turişti trag pe dreapta. Străinii sunt fascinaţi de gustul românesc.

Face furori cu preparatele sale printre străini

Brigitte locuieşte în Chicago. Acum e cu familia şi prietenii în vacanţă în România. S-a născut aici, dar a plecat când era foarte mică şi s-a stabilit peste Ocean. Mare i-a fost bucuria să vadă cum se face mâncarea la ceaun.

"Pâinea asta e delicioasă şi a făcut-o pe grătar. E minunată! Te face să o mănânci pe toată. Peisajul îţi taie răsuflarea. e o ţară frumoasă, dar cel mai frumos e că românii te ajută tot timpul", spune Brigitte.

Următorul popas Maria îl va face în Vatra Dornei, apoi vrea să pornească într-un periplu peste hotare să se întâlnească şi cu românii din diaspora, să le aduca printre străini mâncarea de acasă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Reușiți să limitați accesul copilului la ecrane?
Observator » Inedit » Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia