Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un pictor din Vâlcea vrea să intre în Cartea Recordurilor a treia oară. Adrian Luţă plănuieşte să picteze un baraj lung de 200 de metri

Visează măreţ şi transformă-ţi visele în realitate. Este crezul unui pictor din Vâlcea care a reuşit să intre în Cartea Recordurilor de două ori până acum cu operele impresionante. Acum, se pregăteşte pentru o a treia performanţă: tânărul vrea să picteze un baraj şi să facă celebru în lume judeţul natal.

de Diana Speretoiu

la 04.07.2024 , 22:07

Într-o comună din Vâlcea, pereţii din beton, înalţi de aproape doi metri, s-au transformat în şevaletul unui artist. Adrian e doctor în arte şi autorul multor picturi stradale impresionante. 

Adrian pictează un dig lung de 200 de metri

Digul lung de 200 de metri a devenit rapid un obiectiv turistic admirat de cei care tranzitează Valea Lotrului, dar şi de săteni. Acum zidurile masive scriu poveşti despre meşteşugurile, obiceiurile şi arhitectura locului

Vezi și

"Aici am reprezentat cumva o horă din comuna Mălaia, cu portul lor popular. După cum vedeţi, vestimentaţia e specifică şi adaptată zonei din Mălaia", spune pictorul Adrian Luţă.

Pe acelaşi subiect

Comunitatea l-a ajutat să se documenteze. De la oamenii locului, Adrian a strâns fotografii vechi pe care apoi le-a reprodus pe dig.

Cum plănuieşte artistul să ajungă iar în Cartea Recordurilor

Planul măreţ al artistului este să picteze barajul Brădişor, din apropiere. Are 62 de metri înălţime şi e lung de 200 de metri. Va fi primul baraj pictat din lume şi pictorul vrea să ajungă cu lucrarea sa, din nou, în Cartea Recordurilor. Încă nu ştie exact care va fi tema.

"O să folosesc şi ham, şi schelă. Voi lucra singur. O să aplicăm documentaţia pentru înregistrarea recordului", mai spune pictorul Adrian Luţă.

Adrian are deja două recorduri pentru cele mai mari icoane pe sticlă din lume şi o pictură pe 58 de panouri de plexiglas, operă ce poate fi admirată în Râmnicu Vâlcea.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Inedit » Un pictor din Vâlcea vrea să intre în Cartea Recordurilor a treia oară. Adrian Luţă plănuieşte să picteze un baraj lung de 200 de metri