Antena Meniu Search
x

NASA deconspiră secretul: când va ajunge primul om pe Marte

Agenţia spaţială americană, NASA, a reconfirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, faptul că pregătirile pentru trimiterea primilor oameni pe Marte continuă conform planului, această expediţie urmând să se desfăşoare într-un viitor relativ apropiat, la începutul deceniului patru al acestui secol

 Agenţia spaţială americană, NASA, a reconfirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, faptul că pregătirile pentru trimiterea primilor oameni pe Marte continuă conform planului, această expediţie urmând să se desfăşoare într-un viitor relativ apropiat, la începutul deceniului patru al acestui secol.

"Suntem mai aproape de obiectivul de a trimite oameni pe Marte decât ne-am aflat vreodată, în orice moment al istoriei NASA. Avem mult de muncă pentru a trimite primii astronauţi pe Marte, dar vom ajunge şi acolo", a susţinut administratorul NASA, Charles Bolden.

Pentru îndeplinirea acestui ambiţios obiectiv, NASA trebuie să finalizeze proiectele de rachetă şi capsulă spaţială capabile să-i trimită pe oameni pe Planeta Roşie şi să-i aducă înapoi în siguranţă, fiind vorba aici de Space Launch System (SLS) şi de capsula Orion, aflate încă în faza de testare.

Roverul robotizat ce urmează să fie trimis pe Marte în 2020 va transporta echipamentele necesare experimentului Mars Oxygen ISRU sau MOXIE, ce va extrage oxigen din dioxidul de carbon din rarefiata atmosferă marţiană. Dacă acest experiment va avea succes, primul echipaj uman care va păşi pe Marte va dispune de tehnologia necesară pentru a-şi asigura oxigenul atât pentru respiraţie, cât şi pentru a alimenta motoarele rachetei cu care să poată reveni pe Pământ.

'Vom produce oxigen pe o altă planetă — pentru prima oară când vom produce oxigen pe o altă planetă. Aceste experimente sunt reale, sunt aici", a subliniat şi administratorul adjunct al NASA, Dava Newman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » NASA deconspiră secretul: când va ajunge primul om pe Marte