Antena Meniu Search
x

O femeie din Germania a lăsat 7,5 milioane $ moștenire vecinilor săi

O femeie din Germania a lăsat vecinilor săi o moștenire generoasă. Femeia și-a dorit ca banii să fie folosiți pentru mdoernizarea micului oraș.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.12.2020, 22:18

Renate și soțul său
Renate și soțul său - The community of Waldsolms
  • O femeie de 81 de ani a lăsat o moștenire generoasă comunității în mijlocul căreia a locuit din 1975.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Rezidenții unui oraș din Germania s-au trezit, peste noapte, că au moștenit proprietăți și acțiuni în valoare de 7,5 milioande de dolari după moartea unei localnice foarte în vârstă, scrie CNN

Renate Wedel și soțul său au locuit, din 1975, în orășelul Weiperfelden. După moartea soțului, femeia s-a mutat într-un cămin pentru bătrâni, unde a decedat la vârsta de 81 de ani, în decembrie 2019. 

În luna aprilie a acestui an, municipalitatea a fost anunțată că femeia a lăsat o moștenire generoasă întregii comunități. Moștenitorea inițială a averii, sora Renatei, a murit înainte de a intra în posesia banilor. 

Vestea a venit ca un șoc pentru vecinii femeii. „La început am crezut că nu este posibil așa ceva. Am crezut că s-a produs o eroare de calcul”, a declarat primarul orașului. 

De asemenea, primăria a mai primit și o proprietate care a fost refuzată de moștenitorul inițial din cauza costurilor prea mari de întreținere.

Însă, banii trebuie folosiți pentru modernizarea infrastructurii din oraș. Autoritățile au deja câteva idei în minte despre cum ar putea folosi banii mai cu folos. Moștenirea va fi folosită pentru modernizarea pistelor pentru biciclete, a transportului public, a locurilor de joacă pentru copii, dar și pentru construirea unei piscine în aer liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Inedit » O femeie din Germania a lăsat 7,5 milioane $ moștenire vecinilor săi